2023-08-27 539 瀏覽
餐廳相當近銅鑼灣地鐵站,非常方便。餐廳地方唔大,但好驚喜兩個人竟然比左間四人包廂房。點咗個二人套餐 「日本產和牛&海鮮豪華拼盤」,$1980,但份量都幾多下。和牛有四個部位,分別係西冷、上肩眼、牛排肉、上牛排肉,冇渣之餘,入口甘香,個個部位都咁好味!海鮮都有四款,有蝦、帶子、鱈場蟹腳、鮑魚,最愛鱈場蟹腳,超鮮甜,其實其他海鮮都好好味,而且大隻。好喜歡二人包廂房,私隱度超高,店員服務好好,大滿足嘅一晚!
好喜歡二人包廂房,私隱度超高,店員服務好好,大滿足嘅一晚!
2023-08-14 314 瀏覽
朋友生日,當然要搵一間好味又有體面嘅餐廳,做咗一陣research 就揀咗呢間位於銅鑼灣嘅日本燒肉店,食材非常新鮮,和牛真係做到入口即溶🥹今次揀左2人份量嘅特選宮崎牛肉眼套餐,有特選和牛、特選三筋牛排肉、和牛上牛排肉和和牛牛排肉。和牛質量非常高,口感極其鮮嫩。😙😙🔵特選宮崎牛肉眼肉眼脂肪分布平均,肉質細嫩,而且韌度適中。由於牛味十足,落少少海鹽已經夠晒味!🥰.🟠特選和牛輕輕燒一燒就食得,一放入口即刻溶化,肉質鮮嫩多汁又豐富,好正😋.🟣和牛上牛排肉 & 和牛牛排肉牛味濃,肉汁特別多,而且有口感,係高質嘅牛排肉!🥰.🟠日本產豚腩肉豚肉味好濃郁,燒起上嚟香脆可口,散發住濃郁的香氣😋😋

🔵特選宮崎牛肉眼
🟠特選和牛
🟣和牛上牛排肉 & 和牛牛排肉
牛味濃,肉汁特別多,而且有口感,係高質嘅牛排肉!🥰
🟠日本產豚腩肉
豚肉味好濃郁,燒起上嚟香脆可口,散發住濃郁的香氣😋😋
2023-04-18 1391 瀏覽
之前朋友食過呢間和牛燒肉店話好味介紹我食,於是我就約埋女朋友一齊去試下,燒肉店有尖沙咀店、銅鑼灣店,我今次去銅鑼灣店,貪呢度離地鐵站出口比較近,行少啲😂🥗豆腐沙律前菜:沙律菜新鮮爽口,豆腐都很嫩滑,用咗胡麻醬、木魚花同脆麵包粒、車厘茄、黃椒等,食落好開胃,為呢餐美味嘅燒肉打開序幕。✨雜錦天婦羅 $200有炸蝦、青辣椒、蕃薯、南瓜同冬菇,全部都係新鮮炸起,食落香酥鬆脆,唔會好厚粉,唔錯。✨雞蛋湯 $96蛋花湯蛋味香濃,仲有冬菇,味道清甜好好飲呀。✨特選日本產和牛&豪華燒肉拼盤 $1280▶️厚切牛舌▶️特選日本產和牛西冷▶️日本產和牛上牛排肉▶️特選日本產和牛牛排肉▶️日本產和牛肩眼可以食到和牛唔同嘅部位,全部選用高質靚和牛,每塊和牛油花色澤都好靚,肉質軟腍入口即溶,肉味仲好濃郁,牛排肉肉汁最豐富,好好味呀。可跟個人喜好沾一點燒肉汁、檸檬汁、岩鹽或者唔沾醬都同樣美味,和牛嘅香濃肉汁再加一碗白飯美味之餘可還增添飽肚感。總結:服務唔錯,店員有禮貌又細心,每次唔使客人開聲已經主動加茶同換網。和牛質素高,每塊和牛油花色澤都好靚,非常軟嫩,入口即化,好好味呀,環境方面都坐得舒服可以再回訪。

🥗豆腐沙律

✨雜錦天婦羅 $200

✨雞蛋湯 $96
蛋花湯蛋味香濃,仲有冬菇,味道清甜好好飲呀。

✨特選日本產和牛&豪華燒肉拼盤 $1280
▶️日本產和牛肩眼

總結:
2023-04-11
2023-04-08 568 瀏覽
幾年前都去過食呢間燒肉店,早幾天相約好友再去,水準依舊都keep到👍🏻環境舒服😌服務又好,坐低睇睇餐牌就點左幾款美食😋豆腐沙律沙律用左胡麻醬木魚花碎很美味,沙律菜很新鮮,豆腐很細清🥗特選日本產和牛牛排肉入口即時溶化,啖啖牛香,鮮味十足👍🏻特選日本產一口和牛粒一口和牛粒要燒多少少時間,充滿着牛味,十分美味可口😋厚切牛舌切得好厚身,又大塊又唔會好難咬日本產厚切豚腩肉 油脂度岩岩好,可以烤焦一點,邊脆口點更加惹味呢海鮮石頭鍋飯好足料熱辣辣既石頭鍋飯,放左一陣就有飯焦,十分香口

豆腐沙律
沙律用左胡麻醬木魚花碎很美味,沙律菜很新鮮,豆腐很細清🥗

特選日本產和牛牛排肉
入口即時溶化,啖啖牛香,鮮味十足👍🏻

特選日本產一口和牛粒
一口和牛粒要燒多少少時間,充滿着牛味,十分美味可口😋

厚切牛舌
切得好厚身,又大塊又唔會好難咬

日本產厚切豚腩肉
油脂度岩岩好,可以烤焦一點,邊脆口點更加惹味呢

海鮮石頭鍋飯
好足料熱辣辣既石頭鍋飯,放左一陣就有飯焦,十分香口
2023-03-29
2023-03-16 563 瀏覽
▪️精選三色和牛定食 $280今次試左有三種牛肉部份既ʟᴜɴᴄʜ ᴍᴇɴᴜ,分別有和牛上牛排肉,和牛肩眼,和牛牛排肉,主要分別之處就係油脂分布同埋肉味濃度嘅分別,上牛排脂肪相對較少,肩眼肉肉味相對濃郁,牛排肉脂肪比較多,入口即溶🥩總括而言午餐價錢唔算太高,牛肉質素不錯,想食燒肉,但又覺得晚餐價錢偏高嘅話,不妨一試呢度嘅午市套餐。♡好味指數 🌕🌕🌕🌕🌑✔︎性價比🌕🌕🌕🌕🌑✔︎環境服務🌕🌕🌕🌕🌑✔︎打卡指數🌕🌕🌕🌑🌑✔︎推介指數🌕🌕🌕🌕🌑✔︎回頭指數 🌕🌕🌕🌕🌑
▪️精選三色和牛定食 $280

♡好味指數 🌕🌕🌕🌕🌑
✔︎性價比🌕🌕🌕🌕🌑
✔︎環境服務🌕🌕🌕🌕🌑
✔︎打卡指數🌕🌕🌕🌑🌑
✔︎推介指數🌕🌕🌕🌕🌑
✔︎回頭指數 🌕🌕🌕🌕🌑
2023-02-26 400 瀏覽
邊間燒肉店唔係第一次嚟幫襯㗎喇🤩之前有朋友生日都會嚟呢間燒肉店慶祝‼️今次見我嚟呢度食就知道有大事慶祝啦🤣呢度嘅座位好闊落,完全啱晒一班人嚟慶祝☺️.前菜:🥗沙律菜呢度嘅沙律菜都幾新鮮配合埋蕃茄🍅其實最吸引嘅係麵包粒,超脆口嘅口感配上少少既醬汁.🔖前菜拼盤🍣日本產和牛他他海膽壽司入口即溶,和牛他他口感好嫩滑,帶上好濃既牛味👍🏽配上鮮甜嘅海膽,成嗰壽司🍣配搭做得好好鮑魚:一小口嘅鮑魚放落口度,食得出鮑魚嘅紮實既口感,但係就一啲都唔韌茶碗蒸:雞蛋嫩滑,面層放上香菇同埋大蝦🍤.🔖特選豊後牛肉眼&高級燒肉拼盤一個拼盆有好多唔同部位嘅牛🐮可以一口氣試晒佢哋唔同嘅部位🤪✨特選豊後牛肉眼✨ 和牛牛排肉呢個係成個拼盤最大塊嘅牛🐮雪花紋分部得好平均👍🏽唔會有好肥膩既口感✨ 特選和牛牛柳粒依個肉味好濃好juicy🤩成盆入面最好食✨ 特選和牛三角牛排肉邊個部位既肉質好細滑,帶有少少既油脂香✨ 特選和牛牛排肉✨ 和牛上牛排肉✨ 和牛肩眼呢三個肉既油花可以分為唔同既程度‼️最豐富嘅係和牛肩眼☺️脂香味好夠,可以充滿住成個口腔
前菜:
🥗沙律菜

🔖前菜拼盤
🍣日本產和牛他他海膽壽司
鮑魚:
茶碗蒸:
雞蛋嫩滑,面層放上香菇同埋大蝦🍤

🔖特選豊後牛肉眼&高級燒肉拼盤
一個拼盆有好多唔同部位嘅牛🐮可以一口氣試晒佢哋唔同嘅部位🤪
✨特選豊後牛肉眼
✨ 和牛牛排肉
✨ 特選和牛牛柳粒
依個肉味好濃好juicy🤩成盆入面最好食
✨ 特選和牛三角牛排肉
邊個部位既肉質好細滑,帶有少少既油脂香
✨ 特選和牛牛排肉
✨ 和牛上牛排肉
✨ 和牛肩眼
我間唔中都有舖燒肉引 不過講到咁邪惡嘅食物 唔想白白浪費quota嘅話當然要做足功課 搵間有質素保證嘅餐廳嚟品嘗啦所以今次就嚟到美食集中地嘅銅鑼灣🖤【和牛燒肉·純】嘆味道正宗、用料上乘嘅日式燒肉yakinikupure 只選用時令食材入饌 堪稱燒肉界Omakase 🤩 價錢貴得嚟絕值回票價 唔會令人有半點失望餐廳🍴最近主打數度榮獲日本🇯🇵第一🥇 嚟自大分縣嘅高質和牛「豐後牛」🐂 提供不同牛肉部位選擇 方便迎合唔同朋友嘅口味 原來只有由講究肉品美味嘅農場飼養、肉質等級達4級以上嘅牛肉 先有資格被稱為「大分和牛」❣️日式沙律🥗 沙律菜清新🌱開胃又夠爽脆 配上脆口麵包粒 口感更為豐富 切成蝴蝶形🦋嘅蕃茄🍅別出心裁 味道鮮甜 上菜一刻當然係手機食先 😍📸❣️日本🇯🇵精選前菜拼盤 x 3款 每款均由點舖師傅精心炮製 各具特色 🔸茶碗蒸: 面層配上鮮蝦🦐及矜貴食材魚子醬作點綴 完全滿足視覺及味蕾享受 🔸鮑魚: 味道鮮美清甜 肉質扎實 口感豐富煙靭 爽口同時具嚼勁 讚👍 🔸日本產和牛他他海膽壽司: 和牛他他肉質軟嫩 味道鮮甜 再配以味道甘甜 質感細膩 入口即溶嘅海膽 將壽司味道提升至另一個層次 令

當然要做足功課 搵間有質素保證嘅餐廳嚟品嘗啦

提供不同牛肉部位選擇 方便迎合唔同朋友嘅口味
❣️日式沙律🥗
❣️日本🇯🇵精選前菜拼盤 x 3款
每款均由點舖師傅精心炮製 各具特色
🔸日本產和牛他他海膽壽司: 和牛他他肉質軟嫩 味道鮮甜 再配以味道甘甜 質感細膩 入口即溶嘅海膽 將壽司味道提升至另一個層次 令人回味無窮🤤
店員遞上和牛拼盤一刻 絕對會令人目不轉睛😍
🐂 特選豐後牛厚切西冷
🐂 厚切西冷大大塊 份量十足 霜降油花❄️分佈平均 牛肉美味濃郁 啖啖入口即融 🫠食落滿口油脂甘香
幸福感不其然湧上心頭💕 真心大滿足 🤩 簡單配以醬汁、檸檬汁或岩鹽一同進食已輕易成為白飯小偷 🤣
🐂 特選日本產和牛上牛排肉🥩
 油花分布更顯細緻 只要輕輕一燒已經食得😋 上牛排肉肉味濃厚 肉汁更為豐腴 口感細軟嫩滑 夠曬juicy
 奉勸大家食嘅時候小心爆脂🤭 同樣係入口即溶化 非常惹味😋 絕對令人再三回味
🐂 厚切牛舌
切得厚厚嘅牛舌 食落每啖口感極為豐富😋 外層燒過後 非常香脆 爽口彈牙 而入面肉質仍然保持軟嫩多汁
層次分明 完全無半點嚡口😍 厚切牛舌絕對係鍾意食牛舌嘅朋友必點之選
食完一大輪甘香味濃嘅和牛 🐂🤭 當然要飲返杯🧊冰凍飲品中和一吓味蕾

🍑桃味梳打 🫧 香甜清新 甜度剛好 開胃非常😊
 🍇巨峰梳打🫧 酸酸甜甜 有有助解膩
【和牛燒肉·純】座位寬敞 店員服務親切 食物有質素保證 絕對係情侶或三五知己聚餐嘅好地方
2023-02-20
  • 日式沙律、
  • 日本精選前菜拼盤、
  • 特選豐後牛厚切西冷、
  • 特選日本產和牛上牛排肉、
  • 厚切牛舌 、
初老症狀陸續出現,其中一個就是變得不可以太常吃任食放題🤣尤其是燒肉!真的吃不下這麼多🥹多年前就曾經去過高山品嚐過當地的飛驒牛,油花豐富,肉質呈現淡粉色,味道香醇甜美且豐富,是和牛家族之一的品種!——— ✤ 豆腐沙律|$𝟗𝟖 隨意點了一個胡麻醬木魚花碎沙律,先簡單墊墊胃部,預備迎接一波油花十足的牛脂。 ✤ 特選飛驒牛肉眼高級燒肉拼盤|$𝟏𝟖𝟖𝟎 備有𝟓款肉類供選擇,很划算 👍🏻✰ 特選飛驒牛肉眼 飛驒和牛肉味比一般和牛更為濃郁,肉質更加細膩。中心部份有明顯油脂,四周則平均地分佈著誘人的雪花紋理,飛驒牛特點是油份相對不多,故此烤的時候比較容易,不會突然起火焦掉,店家已經預先切開細小塊數。肉質比較軟腍適中,如果受不了西冷的油和濃味可考慮這個🤭✰ 特選三筋牛排肉 牛三筋其實是牛後肩胛肉,一隻牛只有𝐚𝐫𝐨𝐮𝐧𝐝 𝟓%的三筋肉,絕對矜貴罕有!細看會見到油花分布特滿,活動相對較多,肉汁依舊保持豐腴嫩滑,燒肉時灑上少許日本幼鹽更能將牛鮮味提升,讚! ✰ 和牛上牛排肉 上牛排也就是「牛肋肉」,入口肉味比較濃郁也有嚼勁,不愛滿口油的你最適合先吃這一款☺️ ✰ 和牛牛排肉 入口肉味不俗☺️適合過渡時吃。 ✰ 日
———
✤ 豆腐沙律|$𝟗𝟖

✤ 特選飛驒牛肉眼高級燒肉拼盤|$𝟏𝟖𝟖𝟎
備有𝟓款肉類供選擇,很划算 👍🏻

✰ 特選飛驒牛肉眼

✰ 特選三筋牛排肉

✰ 和牛上牛排肉

✰ 和牛牛排肉
入口肉味不俗☺️適合過渡時吃。

✰ 日本產豚腩肉
油脂度適中,建議可以烤焦一點,酥脆狀態最尾惹味🐷

✤ 白飯|$𝟑𝟎
吃燒肉必須配上珍珠米白飯🍚不然好容易會因為太油膩而胃痛呢。

✤ 巨峰汽酒|$𝟓𝟓
✤ 烏龍茶|$𝟑𝟎
2023-02-13 134 瀏覽
好耐冇去吃燒肉見到評論都算唔錯冇乜投訴仲有讚就衝左過嚟食環境乾淨企理通風做得好入到去間舖頭唔會覺得有太大油煙味服務員態度好伙記人手充足所以你揮手有人會招呼你食物有質素質啲牛肉幾新鮮顏色同肥膏都均勻總括嚟講價錢公道有質素可以再嚟
好耐冇去吃燒肉

總括嚟講價錢公道
有質素
可以再嚟
2023-02-12 148 瀏覽
生日前夕,朋友帶左我去左銅鑼灣食高質日式燒肉慶祝。餐廳以木系為主,設有吧枱及卡位,感覺舒適闊落。嘩!一上枱就衝擊視覺,和牛油花綿密均勻,好正特選和牛西冷大大塊既西冷,上枱前已經切件,燒起來更方便,牛味濃厚,口感柔嫩,細膩美味,值得encore。特選和牛肩胛肉肩胛肉油脂豐富,入口即融,肉汁非常Juicy厚切牛舌厚切牛舌富有彈性且軟嫩多汁,牛味香濃,鍾意牛舌既朋友不要錯過。壺漬牛胸外腹厚厚的牛胸外腹,醃得非常入味,口感軟嫩帶有嚼勁。海鮮石頭鍋飯 加入自家製醬汁及泡菜拌勻,一邊拌一邊聽到滋滋咋咋聲,食落又香又惹味。(如果想食香脆可口飯焦,放耐少少先拌勻,就可以。)
生日前夕,朋友帶左我去左銅鑼灣食高質日式燒肉慶祝。
餐廳以木系為主,設有吧枱及卡位,感覺舒適闊落。
嘩!一上枱就衝擊視覺,和牛油花綿密均勻,好正
特選和牛西冷
大大塊既西冷,上枱前已經切件,燒起來更方便,
牛味濃厚,口感柔嫩,細膩美味,值得encore。
特選和牛肩胛肉

肩胛肉油脂豐富,入口即融,肉汁非常Juicy
厚切牛舌

壺漬牛胸外腹
厚厚的牛胸外腹,醃得非常入味,口感軟嫩帶有嚼勁。
海鮮石頭鍋飯

加入自家製醬汁及泡菜拌勻,一邊拌一邊聽到滋滋咋咋聲,
2023-01-27 1327 瀏覽
我係銅鑼灣發現咗間隱世高質日本燒肉🥩牛肉靚到不得之了👍🏻價錢可接受,因為食物質素都好高,所以係抵食!前菜先來兩份沙律菜🥗有脆脆紫菜和生菜配香醋,好開胃然後上咗個小食拼盤▪️雪場蟹肉:無骨蟹肉啖啖肉及鮮甜,冰冰涼涼幾爽▪️芝士蝦:係大蝦,所以蝦頭好大而且啖啖肉又彈牙▪️炸一口豆腐:一口脆脆地,豆腐好滑好嫩和牛燒肉種類🔸特選日本產和牛肉眼 $560呢個必點推介,又大塊又好食,佢係脂肪比較多但燒出嚟好香,入口即溶,係A5和牛嘅感覺😍🔸特選日本產和牛牛排肉 $330呢款無咁多脂肪,無咁油膩,中意肉質感可以選擇呢款~相比之下無和牛肉眼咁大塊,佢切片成4片,價錢都平啲,想少少試吓都可以選擇呢款!🔸厚切牛舌 $198呢個必點推介👍🏻我非常中意食牛舌,所以每次有牛舌都必點,呢款牛舌係又厚切又淋,帶少少爽口,絕對唔係硬到咬唔開個種!🔸日本產和牛上牛排肉 $218呢款係再少啲脂肪,但好有牛肉香味,同樣係切片4片,但都好厚身!呢個價錢再平啲,感覺抵食啲!另外有麵豉湯、白飯要點,白飯配燒和牛係絕配!我散點不同種類和牛,大約每人$700-800左右,另有套餐可以選擇,可能會更抵食!
我係銅鑼灣發現咗間隱世高質日本燒肉🥩牛肉靚到不得之了👍🏻
價錢可接受,因為食物質素都好高,所以係抵食!

前菜先來兩份沙律菜🥗有脆脆紫菜和生菜配香醋,好開胃

然後上咗個小食拼盤

▪️雪場蟹肉:無骨蟹肉啖啖肉及鮮甜,冰冰涼涼幾爽
▪️芝士蝦:係大蝦,所以蝦頭好大而且啖啖肉又彈牙
▪️炸一口豆腐:一口脆脆地,豆腐好滑好嫩

和牛燒肉種類

🔸特選日本產和牛肉眼 $560
呢個必點推介,又大塊又好食,佢係脂肪比較多
但燒出嚟好香,入口即溶,係A5和牛嘅感覺😍

🔸特選日本產和牛牛排肉 $330
呢款無咁多脂肪,無咁油膩,中意肉質感可以選擇呢款~

🔸厚切牛舌 $198

🔸日本產和牛上牛排肉 $218
呢個價錢再平啲,感覺抵食啲!

2022-12-24 382 瀏覽
同朋友慶祝生日🥳壽星女想食日式燒肉朋友就提議咗呢一間餐廳位置方便一出港鐵站5分鐘就到環境都坐得好舒服提供咗圍裙,每位客人會有自己嘅檸檬同醬汁食物可以散叫,餐廳亦有提供幾款拼盤選擇我哋嗌咗三款拼盤,再散叫多一份牛舌同豚肉仲有兩款焙烤蔬菜雜菌⬇️焙烤燒雜菌第一碟上枱就係佢熱辣辣,香噴噴每舊菇都好入味,我哋秒清㗎🤪⬇️特選日本產和牛肉眼&高級燒肉拼盤拼盤有:日本產和牛肉眼、和牛上牛排肉🥩、和牛牛排肉、壺漬牛胸外腹、牛舌👅和牛油脂分布均勻,肉質嫩滑壺漬牛胸外腹嘅醃料都唔會搶咗啲牛味👍🏻⬇️牛舌(鹽燒)牛舌爽口彈牙,食落唔會太多脂肪感雖然唔係厚切嗰款,不過都好有口感⬇️海鮮拼盤拼盤有鱈場蟹腳🦀、蝦🦐、鮑魚、帶子、魷魚🦑兩隻蝦大大隻,蝦頭好多蝦膏🤤帶子、鮑魚、魷魚新鮮爽口我哋六個人一齊分兩隻鱈場蟹腳所以只係食到少少,唔係好夠喉🤪⬇️豚肉&雞肉拼盤有日本產厚切豚腩肉、日本產豚肉眼、豚肩眼、豚頸肉、雞腿肉🍗雖然豚肉嘅脂肪比較多但食落都唔會覺得好肥雞腿肉都好滑,燒過之後減少雞皮嘅油膩感總括嚟講,餐廳環境都好舒適👍🏻燒肉嘅質素有保證,當然價錢都唔算平如果要慶祝特別日子,嚟食吓嘢都無妨🤭
同朋友慶祝生日🥳
壽星女想食日式燒肉
朋友就提議咗呢一間
餐廳位置方便一出港鐵站5分鐘就到
環境都坐得好舒服
提供咗圍裙,每位客人會有自己嘅檸檬同醬汁

食物可以散叫,餐廳亦有提供幾款拼盤選擇
我哋嗌咗三款拼盤,再散叫多一份牛舌同豚肉
仲有兩款焙烤蔬菜雜菌

⬇️焙烤燒雜菌
焙烤燒雜菌

第一碟上枱就係佢熱辣辣,香噴噴
每舊菇都好入味,我哋秒清㗎🤪

⬇️特選日本產和牛肉眼&高級燒肉拼盤
特選日本產和牛肉眼&高級燒肉拼盤

和牛油脂分布均勻,肉質嫩滑
壺漬牛胸外腹嘅醃料都唔會搶咗啲牛味👍🏻

⬇️牛舌(鹽燒)
牛舌

牛舌爽口彈牙,食落唔會太多脂肪感
雖然唔係厚切嗰款,不過都好有口感

⬇️海鮮拼盤
海鮮拼盤

拼盤有鱈場蟹腳🦀、蝦🦐、鮑魚、帶子、魷魚🦑
兩隻蝦大大隻,蝦頭好多蝦膏🤤
帶子、鮑魚、魷魚新鮮爽口
我哋六個人一齊分兩隻鱈場蟹腳
所以只係食到少少,唔係好夠喉🤪

⬇️豚肉&雞肉拼盤
日本產豚肉&雞肉拼盤

有日本產厚切豚腩肉、日本產豚肉眼、豚肩眼、豚頸肉、雞腿肉🍗
雖然豚肉嘅脂肪比較多但食落都唔會覺得好肥
雞腿肉都好滑,燒過之後減少雞皮嘅油膩感

總括嚟講,餐廳環境都好舒適👍🏻
燒肉嘅質素有保證,當然價錢都唔算平
如果要慶祝特別日子,嚟食吓嘢都無妨🤭
2022-12-21
焙烤燒雜菌
特選日本產和牛肉眼&高級燒肉拼盤
牛舌
海鮮拼盤
日本產豚肉&雞肉拼盤
2022-12-21 289 瀏覽
高CP值和牛日式燒~天氣咁凍最想食日式燒肉🐮🔥今次黎到銅鑼灣和牛燒肉 •純,環境開揚,日系裝潢好有家鄉味道呢!佢地採用日本🇯🇵直送和牛,質素同CP值都好高,大滿足呀~👧🏻Caca今次食乜嘢?🔥豪華燒肉&海鮮二人午餐🦐 $560特選和牛牛排肉、和牛上牛排肉、和牛肩眼、和牛牛排肉、壺漬和牛排肉、雞腿肉、大蝦、魷魚、帶子。😋總評:🇯🇵日本直送和牛味道較濃而且肉質有點嚼感,特別juicy,記得快速燒熟兩面,食落油脂同肉汁仍然鎖住,特別有口感。雞肉都驚喜地出色,肉質嫩滑。海鮮方面,特別中意大蝦肉質鮮嫩彈牙,蝦頭燒得香香助酒一流呀😋

👧🏻Caca今次食乜嘢?
🔥豪華燒肉&海鮮二人午餐🦐 $560

2022-12-17
  • 日本產和牛上牛排肉
2022-11-19 460 瀏覽
好多朋友陸陸續續去旅行我呢條未有時間攞假飛嘅可憐蟲唯有喺香港食餐好工作時間表五顏六色,忙到九彩的我放工決定去和牛燒肉‧純食餐好平時main menu都係A4級之前食過都覺得相當唔錯,不過呢晚要食就食到最好,點了鹿兒島A5級和牛餐前菜係炸蘿蔔絲沙律重有精選前菜拼盤3種擺盤精緻,令人眼前一亮✨🐃 肉眼,特選肩眼,厚切牛舌!最最最推嘅係厚切牛舌!👅好味到不得了,每論邊一件都係相當嫩邊位嘅比較彈牙,中間牛舌芯勁嫩不禁懷疑平時食嘅所謂牛舌芯究竟係咩?!!而肉眼都絕對高質,夠腍滑而有肉香油花好靚,但唔會一口油,油香同肉香平衡得好好👍🏻肩眼軟嫩適中,呢個位成日出有筋膜難咬情況不過今晚呢件就非常優質,彈牙不膩,簡直喜出望外🐖 豬腩唔知幾時開始,一食燒肉,豬腩就老是常出現⚡️呢個豬腩用秘製醬料醃製過充滿日式風情,配上白飯超級搭🫰🏻🍺生啤係我吃吃燒肉時最愛呢個生啤充滿誠意!個杯雪到冰杯咁,我好少見雪到咁夠凍嘅杯一啖肉肉一啖啤酒真係好滿足好多食開嘅燒肉店都越做越差和牛燒肉‧純反而越做越好去食嘅果晚重有好幾枱日本家庭證明質素係幾有保證~。・゜・゜・。。・゜・゜・。📌 和牛燒肉‧純 (銅鑼灣)📍 銅鑼灣恩平道42
好多朋友陸陸續續去旅行
我呢條未有時間攞假飛嘅可憐蟲唯有喺香港食餐好
工作時間表五顏六色,
忙到九彩的我放工決定去和牛燒肉‧純食餐好

平時main menu都係A4級
之前食過都覺得相當唔錯,
不過呢晚要食就食到最好,
點了鹿兒島A5級和牛餐

前菜係炸蘿蔔絲沙律
重有精選前菜拼盤3種
擺盤精緻,令人眼前一亮✨

🐃 肉眼,特選肩眼,厚切牛舌
!最最最推嘅係厚切牛舌!👅
好味到不得了,每論邊一件都係相當嫩
邊位嘅比較彈牙,中間牛舌芯勁嫩
不禁懷疑平時食嘅所謂牛舌芯究竟係咩?!!
而肉眼都絕對高質,夠腍滑而有肉香
油花好靚,但唔會一口油,
油香同肉香平衡得好好👍🏻
肩眼軟嫩適中,呢個位成日出有筋膜難咬情況
不過今晚呢件就非常優質,
彈牙不膩,簡直喜出望外

🐖 豬腩
唔知幾時開始,一食燒肉,
豬腩就老是常出現⚡️
呢個豬腩用秘製醬料醃製過
充滿日式風情,配上白飯超級搭🫰🏻

🍺生啤係我吃吃燒肉時最愛
呢個生啤充滿誠意!個杯雪到冰杯咁,
我好少見雪到咁夠凍嘅杯
一啖肉肉一啖啤酒真係好滿足

好多食開嘅燒肉店都越做越差
和牛燒肉‧純反而越做越好
去食嘅果晚重有好幾枱日本家庭
證明質素係幾有保證~

。・゜・゜・。。・゜・゜・。

📌 和牛燒肉‧純 (銅鑼灣)
📍 銅鑼灣恩平道42號亨利中心15樓

#foodie #hkfoodie #相機食先 #hkfoodlogger #hklifestyleblogger #igable #foodpics #foodiehk #bloggerlife #foodblogger #foodinhk #美食 #852foodie #foodpic #hkfoodlover #travelhk
2022-11-10 394 瀏覽
想食和牛燒就諗起和牛燒肉純,上年尖沙咀食過,今次Encore揀咗銅鑼灣店~ 佢哋係日本最大型食品供應商-JA全農集國旗下成員,香港目前唯一直接從日本全國多個縣市進口各類和牛~ A5特選鹿兒島黑牛肉眼&燒肉拼盤 $1780重點係🤤A5特選鹿兒島黑牛肉眼,真係入口即溶,油香味濃郁~ 套餐有和牛上牛排肉、和牛牛排肉、日本産豚肉眼同牛舌,和牛永遠唔會令人失望,油花分佈均勻,豚肉眼薄切但依然肉質彈牙。牛舌爽口彈牙帶油香。職員好好人的說~ 見我地燒唔掂會嚟幫手😉巨峰梳打 荔枝梳打 $45@味道甜甜的~ 食住燒肉飲就啱晒

A5特選鹿兒島黑牛肉眼&燒肉拼盤 $1780

重點係🤤A5特選鹿兒島黑牛肉眼,真係入口即溶,油香味濃郁~

職員好好人的說~ 見我地燒唔掂會嚟幫手😉

巨峰梳打 荔枝梳打 $45@