2019-02-15 462 瀏覽
首先祝大家情人節快樂喔從唔主張2月14日正日去食昂貴情人節套餐既蕃茄小姐今次就跟埋蕃茄黎到呢間<吉列牛忌廉烏冬專門店>搵食 (睇下我幾幫你慳荷包)大約7點半多D到達,人龍唔算長,而且門口有幾張長木凳比食客邊坐邊等(加分!)等左15分鐘就已經入得!座位唔算好寬敞,但都算坐得舒適,黑色牆身加埋加木檯,黑色鐵凳,銅色吊燈,裝飾帶點工業風!而且每張檯上面已經預先放左燒吉列牛用既爐黎到當然必點2款主打食物牛肉咖哩忌廉烏冬($78)就咁睇張相,以為係果D勁漏勁heavy既忌廉底食落口第一啖有種bling bling的感覺原來忌廉配咖哩係何其的夾,忌廉令烏冬更滑更彈牙又能帶出濃郁既咖哩味,咖哩不辣,大人細路個個岩食見到蕃茄先生食到 shu shu聲就知有幾好味吉列牛定食($148)基本上每檯食客必點既食物!呢個吉列牛用平時一般日式餐廳既食法有D唔同以為都係炸好唒全熟上檯,呢個吉列牛係原本沾了少少木槺粉再炸了一炸所以上檯時仲係呈生既狀態,樂趣之一就係利用檯上既爐自己慢慢燒熟為止*本人覺得要燒到全熟先好食,因為初初燒左幾下,當佢牛扒5成熟咁食,會好un*燒到全熟放入口就超juicy!每個
首先祝大家情人節快樂喔

從唔主張2月14日正日去食昂貴情人節套餐既蕃茄小姐
等左15分鐘就已經入得!
而且每張檯上面已經預先放左燒吉列牛用既爐

黎到當然必點2款主打食物
咖哩忌廉烏冬
咖哩忌廉烏冬

牛肉咖哩忌廉烏冬($78)
就咁睇張相,以為係果D勁漏勁heavy既忌廉底
食落口第一啖有種bling bling的感覺
原來忌廉配咖哩係何其的夾,忌廉令烏冬更滑更彈牙
又能帶出濃郁既咖哩味,咖哩不辣,大人細路個個岩食
見到蕃茄先生食到 shu shu聲就知有幾好味
吉列牛定食
吉列牛定食
吉列牛定食($148)
基本上每檯食客必點既食物!
呢個吉列牛用平時一般日式餐廳既食法有D唔同
燒到全熟放入口就超juicy!
每個定食跟左一杯飯/湯/芝麻醬冷豆腐/車厘茄/兩個點牛肉食既醬
呢個價錢真係好合理!
韓式甜辣醬單骨雞翼
韓式甜辣醬單骨雞翼($65)
呢個就不過不失,甜辣醬好開胃
而且雞翼炸得剛好,唔會好硬,不過我覺得可以再咸少少會好味D

呢間既性價比真係幾高,食完蕃茄夫婦都異口同聲大讚會再返轉頭幫襯
下次要帶埋支熊寶寶,食完噴一噴個身啊,好大油煙味
2019-02-14
情人節