銅鑼灣·優閒舒適打卡Pancake CafePancake Senmon 📍銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖➰好歌推介「追風箏一對傻瓜,相信愛情童話,當天初戀想過成家,會有一點荒謬嗎。」.#追風箏的孩子 #張敬軒➰今日同朋友相約左係銅鑼灣行Donki,行完出到嚟發現對面馬路有間Cafe好靚,就入去一試。.餐廳距離銅鑼灣站5分鐘路程,十分方便,門口有落地大玻璃映照出一個日式小庭園景觀,細心一睇,樹上仲掛滿貓貓公仔,踏入餐廳,可以見到餐廳走西日式Cafe格局佈置,燈光光亮柔和,因為時間仲早嘅關係,我地仲安排到坐對正庭園落地玻璃窗嘅景觀。➰飲品✥Vienna Coffee 💲42 ⭐️3.8/5⭐️同朋友每人點左一杯咖啡,咖啡上枱擺盤精緻,用日式木托盤奉上,仲有隻貓公仔係旁邊,非常可愛,面層Cream香甜順滑,配埋基底Express混合恰到好處。.✥Tiramisu Coffee 💲42 ⭐️3.9/5⭐️又係一杯精緻嘅咖啡,用貓咪杯上枱,面上仲有一條灑滿可可粉嘅脆棒,將脆棒浸落咖啡會得到唔同嘅口感,玩得又飲得,唔錯。➰主食𖥕日式雜錦便當💲138 ⭐️3.8/5⭐️見到餐牌便當好得意,就叫左試試
銅鑼灣·優閒舒適打卡Pancake Cafe

Vienna Coffee

Tiramisu Coffee

➰主食
𖥕日式雜錦便當💲138 ⭐️3.8/5⭐️
見到餐牌便當好得意,就叫左試試,上枱一個黑色圓便當盒自己打開,充滿餓式感,入面配少非常之多,有炸雞,流心芝士漢堡,甜蛋,獅子狗同巨型蟹柳,塞滿成個便當,仲有跟餐湯,沙律同一杯飲品添,我地就揀左緣茶,將日式元素堅持到底。
日式雜錦便當

𖥕芝士和牛漢堡班戟 💲158 ⭐️3.9/5⭐️
餐廳係一間班戟專門店,除左班甜品之外,仲有咸點供應,所以就叫左依個招牌和牛漢堡班戟一試,兩大片班戟夾住漢堡,薯餅同生菜,好有食早晨全餐嘅感覺,漢堡入口幾有咬口,配埋甜班戟一齊入口好豐富滋味。
芝士和牛漢堡班戟

甜品
季節提子班戟 💲158 ⭐️4/5⭐️
餐廳主打班戟,無理由唔試埋,花多眼亂選擇困難症嘅我地最後揀左期間限定款嘅提子班戟,賣相好精緻,打卡一流,班戟面仲有好多Cream同埋雪糕,仲有粒粒提子,配搭入口酸酸甜甜好滋味。
季節提子班戟

➰總結
餐廳以班戟做主打,加上環境裝修佈置非常雅致,好適合打卡,可以同朋友嚟度過一個優閒嘅下午。

➿➿➿

Vienna Coffee