拜完年,順便係銅鑼灣食埋晚飯先返屋企,我地意外發現時代廣場後面有間「Exotica Gelatea 」食Burger,見到裝潢好吸引。餐廳裝潢牆上掛了很多油畫,小丑圖案面具,濃濃的古典味道。餐牌主打5款漢堡選擇,除了漢堡,亦有意式雪糕、厚吐司、Crepes 選擇。Bacon Cheese Burger煙肉芝士牛肉漢堡Combo ($125)漢堡份量十足,麵包好軟熟,帶有牛油香,煙肉份量都唔少,食落鹹香,牛肉厚身,口感Juicy ,配上熱溶芝士、蕃茄、生菜,可以減低油膩感。Wagyu Burger 和牛漢堡Combo ($139)漢堡一樣份量十足,麵包微微烘過,好軟熟,用上和牛牛肉,和牛亦都一樣厚身,和牛味特別濃郁,肉汁豐富,再配上半溶的車打芝士、蕃茄、生菜,Burger 做得出色。Combo size 配有薯條,薯條用上幼身薯條,薯條即點即炸,熱辣辣,放凍左仲好香脆。

Wagyu Burger 和牛漢堡Combo ($139)