2021-03-26 286 瀏覽
上次食完浜燒,今次想食返日本嘢。。最後朋友推薦我食下呢間,材料夠新鮮所以就立刻訂位了。呢度有好多套餐,價錢有平有貴任君選擇。每個套餐也會送上沙拉及小吃還有茶碗蒸所以十分抵食。最後我揀咗海鮮丼。可以食到唔同嘅刺身。北海丼牡丹蝦本身的甜度夠足好甘甜,口感上唔脆口無腥味。個蝦頭都算大。海膽的份量雖然少,但勝在貴精不貴多,是可以吃得出它本身的甘甜味,完全不會有海鮮的臭腥味。裡面仲有貴價食材金目鯛,一大片脆口又鮮甜。後面還有藏著一塊大吞拿魚腩刺身,顏色粉嫩粉嫩口感滿分,入口即溶吃起來十分滿足,就是讓你再想單點刺身。再加上即磨的wasabi,完全就是滿足。食飽飽後還可以叫上餐飲及甜品。今次甜品系泡芙,是不過不失,但為今次午餐畫上圓滿的句號。值得一題店員夠細心有禮主動幫忙收拾吃後的碗碟及送上餐飲十分有禮。

北海丼