餐廳: 富山麵家
資訊:

2023-06-12 80 瀏覽
🫴🏻位於希雲街既日系拉麵館🇯🇵環境日系雅致,座位舒適🪑拉麵可以撰唔同份量,湯底又可以撰原味或清淡🤤而且有辣有唔辣🌶️任君選擇🤣價錢唔貴 食到又飽又滿足🌟👍🏻🍜特製雙拼蟹糕沾麵 (味噌湯)$98配料選用沖繩豬軟骨及日式叉燒,豬軟骨夠腍 有彈性,叉燒少少肥,蟹糕可口,味噌湯都好濃郁香口,仲有溏心蛋都好食🍜冠軍黑醬油拉麵 (標準/清淡)$85標準拉麵有130g, 另外仲有大滿足版本,但個人覺得標準再加小食已經好飽,份量都唔細,湯底撰左清淡 但唔會太淡,反而覺得咸度剛剛好,非常好入口,叉燒入味得黎肥瘦適中又香口,仲配埋溏心蛋🥟肉汁滿滿餃子 $42都係有5大隻餃,外皮煎至微焦,隻隻都肉汁滿滿,肉質軟嫰,配埋醬汁更加好味🐥富山雞翼 $48大大隻 有5隻,隻隻都舖滿芝麻同沾有特製醬汁,食落甜甜地咁,有d似食蜜糖雞翼,都幾好味❣️飲品:🍯凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15🥤波子汽水 $25

🍜特製雙拼蟹糕沾麵 (味噌湯)$98

🍜冠軍黑醬油拉麵 (標準/清淡)$85