2022-11-16 61 瀏覽
今次去咗呢間工業風餐廳食dinner 餐廳樓底高 配上淡黃色燈光 另外餐廳嘅餐牌夠精緻 同埋係裝飾方面都好有心思 別具情調💜平時去樓上餐廳 好怕遇到好嘈好逼嘅環境但係呢度空間感幾充足 環境好靜 可以安心靜靜地傾下計Antipasti 煙三文魚杏仁芝士卷Smoked Salmon & Almond Cheese Roll $138三文魚卷包成玫瑰花裝 內餡夾雜cream cheese 上面有三文魚籽同墨魚籽點綴 cream cheese 奶香味好香好濃郁 同埋個presentation好精緻Soup 龍蝦湯Lobster Soup $88係好香好濃嘅龍蝦湯Main —— Spaghetti and Grilled日式芥末醬燒帶子意粉Pan Seared Scallop Spaghetti with Wasabi Sauce $198大大粒嘅帶子煎得香口 wasabi同白汁煮埋一齊味道上幾夾 意外地唔會好攻鼻🤣 同時亦令到意粉更惹味 意粉creamy掛汁 但可能唔係好食得辣 覺得有少少越食越辣嘅感覺😂香煎美國肉眼排配紅酒汁Grilled American Ribeye Steak with

Antipasti

Soup

Lobster Soup $88

係好香好濃嘅龍蝦湯

Main —— Spaghetti and Grilled

香煎美國肉眼排配紅酒汁
Grilled American Ribeye Steak with Red Wine Sauce $398
香煎美國肉眼排配紅酒汁

大大塊肉眼排 肉味濃郁 肉汁爆滿 脂肪亦都好香 煎得好好食 連塊扒嘅邊位都好香 唔小心地食埋煎得好香嘅脂肪😂😂😂 覺得唔夠味嘅話可以點燒肉汁同岩鹽調味

Drinks

Peach Minty Fizz $68
Peach Minty Fizz

Black Currant Minty Fizz $68
Black Currant Minty Fizz

食左幾款味道濃郁嘅食物之後 可以飲返杯飲品 桃味果款帶少少薄荷味 夠清新解膩 黑加侖子果款酸酸甜甜

Dessert

New York Cheese Cake $58

Daily Dessert $68
廚師推介甜品

當日嘅甜品係Apple Crumble 甜品即叫即做 上碟嘅時候仲見到一個個泡泡 入口軟綿綿 同埋好多蘋果粒 口感幾好 本身唔太好焦糖類甜品都可以輕鬆K.O🤣

整體食物幾有驚喜 亦冇限時 可以輕鬆chill住食
2022-11-09
Peach Minty Fizz
Black Currant Minty Fizz
廚師推介甜品
  • 香煎美國肉眼排配紅酒汁,
  • 日式芥末醬燒帶子意粉,
  • 煙三文魚杏仁芝士卷,
  • Peach Minty Fizz,
  • Daily Dessert