💭朋友帶路,又食好西啦,係好好味既意大利餐!一如既往,一收工又係食好野,享受生活既時候,今晚就同同事黎飲杯野食個晚飯咁。Lo Spazio 格調唔錯,大玻璃可以望到外面景色,幾好feel的。▪️我地每人叫左杯mocktail,分別係🍹Ginger Bell ($65)係好靚既漸變色啊,記得攪拌先飲啊,薑汁十分濃郁,真係估唔到食西餐都有薑既位置,bartender仲加左薄荷同檸檬汁,中和反比較突出既薑汁。🍸Snow Bo ($65)我就叫左呢杯Snow Bo,味道甜甜地,幾易入口,用左cream去模仿Advocaat既奶油香味,而菠蘿同花蜜就比到酸酸甜甜既感覺。▪️另外仲點左幾個菜,🍴Fried Ravioli ($68)沾滿麵包糠,炸到金黃色,又香又脆既Cheese Ravioli,係一樣幾受歡迎既餐前小食。配埋Marinara Sauce,酸酸甜甜咁,仲有好濃郁既芝士香味。🍴Meatball ($68)餐廳homemade既肉丸,咬開會感受到入面緊緊鎖住左既肉汁,令到肉丸唔會過於結實,一咬即開既質感,反而更令人喜歡,仲加入左大量既香草添。🍴Asparago ($58)呢個係蒜蓉牛油炒露荀

▪️我地每人叫左杯mocktail,分別係

Ginger Bell

🍹Ginger Bell ($65)

Snow Bo

🍸Snow Bo ($65)

▪️另外仲點左幾個菜,

Fried Ravioli

🍴Fried Ravioli ($68)

Meatball

🍴Meatball ($68)

Asparago

🍴Asparago ($58)
呢個係蒜蓉牛油炒露荀黎既,露荀幾粗幾大條,雖然只係五十八蚊,但咁粗既露荀都唔平。牛油香味唔止撲鼻而來,仲滲哂入露荀,好味道。

Fettuccine alla Bistecca

🍴Fettuccine alla Bistecca ($188)
青醬意大利闊麵配燒牛肉粒,每一條闊麵都沾滿pesto(姐係青醬),主要以蒜蓉、羅勒製成既,廚師就配上燒牛肉粒,係燒好左塊牛扒,再切粒,我地可以見到肉粒既中間仲係粉紅色,肉汁仍在呢。

Brownie Sundae
🍨Brownie Sundae ($68)
最後就叫左個brownie,因為見openrice個個都會叫,所以又試下啦,brownie表面烤得幾脆,入面仲有小小濕度咁,甜度適中,配埋on top個雪糕,一凍一熱又幾特別。

💭總括而言,今餐食得幾滿足,人均$300食到意大利菜,價錢都幾貼地,下次再黎試下d海鮮先。
2019-07-17
Ginger Bell