2023-11-09 574 瀏覽
CWB阿拉丁咖喱屋已經開咗好多年,10幾年前已經有幫襯,見今日老公向銅鑼灣開工,決定黎個Happy Dating,向阿拉丁食個快Dine。我哋2個人唔叫得多野食,今次我哋叫咗❤︎︎Chicken Tikka (6pcs) $98已呢個價錢食到6件Chicken Tikka真係好抵食,每件大細適中,唔係細件,2個人食真係有啲多,最好我哋要打包2件走。❤︎︎薄餅類♡︎Nan $20 有3大塊,熱辣辣送上枱,新鮮好味♡︎Tandoor Roti $18 有2大塊,呢款Roti係用麥粉製造,口感比起Nan會冇咁軟,同樣又係熱辣辣送上,Yummy。❤︎︎Dal Makhani Curry $78呢款咖哩唔係人人都喜歡,曾經有朋友同我講,佢話個味道好似食緊狗糧🫣,但係我就覺得好好味🤣🤣🤣可能我喜歡食豆,而阿拉丁煮呢款豆嘅味道好好,帶點辣又加左d薑絲落去,好味。❤︎︎Sweet Lassi $38佢哋嘅Lassi我同老公都略嫌淡左啲,唔夠正宗,完全唔夠yogurts味道,溝得太多水了。✪總括已呢個價錢食印度餐係抵食嘅,但我覺得Sweet Lassi 可以唔使試,$38杯完全不值,其他食物質素OK好味,最緊要又係熱辣辣送

我哋2個人唔叫得多野食,今次我哋叫咗

♡︎Tandoor Roti $18

❤︎︎Dal Makhani Curry $78

❤︎︎Sweet Lassi $38

✪總括
已呢個價錢食印度餐係抵食嘅,但我覺得Sweet Lassi 可以唔使試,$38杯完全不值,其他食物質素OK好味,最緊要又係熱辣辣送上枱。

大力推👍🏾

推介指數:7/10