好耐冇食過pancake了,間唔中就有股甜品癮。知道銅鑼灣有一間pancake好打卡,就搵咗朋友同我一齊去。餐廳位於銅鑼灣Donki對面,大家行完donki掃貨就可以過對面食甜品喇。<Homemade 和牛漢堡班戟> $158揀咗一款鹹食作主食,和牛漢堡班戟外表同一般嘅漢堡太大分別,只不過漢堡包嘅皮轉咗班戟,除咗和牛同埋班戟,入面仲有兩款芝士、薯餅同埋生菜。和牛漢堡食落juicy,薯餅香脆,整體食用很滿足。伴碟沙律用上胡麻醬汁,味道正常。<Mont Blanc pancake> $148我哋揀咗紫薯 + 抹茶 pancake + 焙茶雪糕,pancake喺想黎打卡的原因。好鬼打卡able,勁多嘅紫薯絲包裹pancake,質感細滑,加埋抹茶味嘅pancake,略帶苦澀嘅焙茶雪糕,正好味道balance返。<焙茶富士山/抹茶富士山> $48好多客人都點呢兩款富士山,我都不例外。兩款都用咗400次奶蓋做主打,店家介紹可以先品嚐表面的濃厚奶蓋,然後攪拌20下感受奶蓋、抹茶和牛奶的質感,最後再融合佢哋變成抹茶/焙茶牛奶🥛。咁有心機難怪成為人氣之選。
好耐冇食過pancake了,間唔中就有股甜品癮。
<Homemade 和牛漢堡班戟> $158
和牛漢堡食落juicy,薯餅香脆,整體食用很滿足。
伴碟沙律用上胡麻醬汁,味道正常。
Homemade 和牛漢堡班戟
<Mont Blanc pancake> $148
Mont Blanc pancake
<焙茶富士山/抹茶富士山> $48
好多客人都點呢兩款富士山,我都不例外。
焙茶富士山
抹茶富士山