2018-10-11 34 瀏覽
放工又係覓食嘅好時機⋯ 今次同同事出左位於銅鑼灣的一間酒吧餐廳。呢到環境舒適,暗暗地幾Relax,係飲下野食下飯的好地方。餐廳仲有幾部大電視播放球賽,相信球季應該會好熱鬧。先叫左碗法式龍蝦湯為呢餐飯打響頭炮⋯ 味道龍蝦味濃厚,而且加左D忌廉,令口感更滑更香口。凱薩沙律用的菜都好脆口,而且清甜。上面用了大量刨得薄薄的芝士,令整體的味道更香。如果大家覺得太清的話,仲可以比多$30配埋煙三文魚/烤奇津雞胸肉/黑毛豬火腿。主食我們揀了一份意份及一份排Share⋯呢個北海道鮮帶子扁意粉,用了鮑魚汁煮所以意粉特別香。加上煙肉、車厘茄、芥蘭苗及蒜片,味道辣辣地,都幾惹味。近排我大愛黑毛豬扒,因為肉味較一般的豬排更濃郁,所們我們仲叫左一份烤西班牙黑毛豬扒⋯ 叫左7成熟的豬扒烤得剛剛好,唔似其實餐廳咁乾爭爭。同朋友仔見面,有大量講唔完的話題⋯所以我們每人都叫左杯Cocktail邊飲邊傾。呢杯Pop Punch用了奇異果及青瓜泥,再加入青檸汁及梳打水,味道非常Fresh!朋友仔就叫左杯Beat of Candy⋯若果你鍾意甜味的飲品,呢杯就岩你了!係梳打加入芒果及糖果糖漿,整杯甜甜的,一定可以令心情大好。

餐廳仲有幾部大電視播放球賽,相信球季應該會好熱鬧。

法式龍蝦湯

Pop Punch

Beat of Candy

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
法式龍蝦湯
Pop Punch