2022-08-18 126 瀏覽
 黎到凡高廚房,成個環境都好有藝術氣息,唔單止牆身以梵高畫作做佈置,仲有搖椅、桌球枱,連電視都係播住梵高既動畫😌有種置身藝術館進餐既感覺。另外值得一提係呢度既店主好熱情招待,唔單止上菜既時候會主動介紹,見到店主同客人既關係都好好,同啲客人都有講有笑。聽店主講呢度已經開左16年😳見到呢度既設計感咁強,冇諗過原來已經開左咁耐。我同朋友一人叫左一個set,有湯、前菜、餐包、主菜、甜品同埋飲品,都係幾滿足既一餐🥰 1⃣️炭燒美國Prime護心肉柳,刺身帶子伴法國黃菌初榨山茶油($398) 生酮飲食友好👍護心肉係接近牛心臟既肉,比較稀少,食到碳烤味好香,肉烤得唔錯,中間仲有肉汁而且有咬口。上菜之後店員仲會即時灑上粉紅岩鹽。簡單配少少鹽已經帶得出肉味。另外伴碟有大啡菇,超級juicy💦仲有原粒刺身帶子、意大利青黃瓜。另外伴上既醬汁帶菇味,微微點下個肉,已經好好食。  👉挪威雪蟹田園沙律黑醋同橄欖油另外附上,可以隨喜好落。呢度既蟹肉好新鮮😋  👉俄羅斯野菜湯 好足料,有洋蔥、蘿蔔等等既配料,全部都煮得夠淋~  👉新鮮餐包(6.6/10)  👉玫瑰伯爵茶(8/10) 伯爵茶清香,加上少少玫瑰香味,飲落幾舒
👉挪威雪蟹田園沙律
黑醋同橄欖油另外附上,可以隨喜好落。呢度既蟹肉好新鮮😋
👉俄羅斯野菜湯 好足料,有洋蔥、蘿蔔等等既配料,全部都煮得夠淋~  👉新鮮餐包(6.6/10)  👉玫瑰伯爵茶(8/10) 伯爵茶清香,加上少少玫瑰香味,飲落幾舒服☺️
👉疏乎厘(薑汁)(+$48)
疏乎厘中間焗得幾淋幾空氣感,薑味好香,仲食到啲薑蓉😚
2⃣️意式馬賽海鮮飯($288)
有青口、蝦、帶子,首先飯係粒粒分明既口感,我鍾意❤️食落口係龍蝦汁既味道,香濃鮮味。
👉歐陸式前菜沙律
 係巴馬火腿蜜瓜沙律,好清爽。
👉是日餐湯
 同上面果款一樣。
👉水蜜威尼斯(+$28)
 幾特別既飲品。佢係雲尼拿雪糕加水蜜桃醋加雪碧既組合,味道幾refreshing。  👉心太軟(+$48)(6.8/10) 心太軟朱古力味香濃,唔會太甜太膩,伴上雲尼拿雪糕一熱一凍係正既🤤
挪威雪蟹田園沙律
心太軟