2021-08-17 1627 瀏覽
兩個人平時食野都係同朋友share啊,估唔到叫左壺茶,倒兩杯出黎,俾個女waitress話個茶唔suppose sharing, 態度好串,又唔係無限添飲,又冇得加,我叫一壺茶share 飲都唔俾?即刻冇曬mood, 平時去其他餐廳,例如去置地,知我兩個人就算叫一碗湯都會主動問需唔需要幫你分兩碗上,所以呢間法國菜店規矩同服務我唔buy,以後black list 唔再來。食物味道就算ok暖暖的包有軟有硬,好食。呢個湯清清地好飲,清中帶牛鮮味。造型特別,香濃配搭剛好creamy。牛肉質感嫩,juicy, 醬汁調校夾得剛剛好,d伴菜菇都好香濃。味道香口,但有點生,而且個龍蝦頭冇左,叫生煎龍蝦尾更適合。所以略貴。甜口帶鹹,松露味出,幾特別。

人蔘茶

食物味道就算ok

餐包

暖暖的包有軟有硬,好食。

法式牛肉清湯

呢個湯清清地好飲,清中帶牛鮮味。

芝士焗蟹伴姜黃醋

造型特別,香濃配搭剛好creamy。

法式牛肉

香煎龍蝦

招牌歌劇院蛋糕(黑鬆露)

甜口帶鹹,松露味出,幾特別。

2021-08-17
人蔘茶
餐包
法式牛肉清湯
芝士焗蟹伴姜黃醋
法式牛肉
招牌歌劇院蛋糕(黑鬆露)
  • 黑鬆露歌劇院蛋糕
  • 法式牛柳