金金日式燒肉店-燒肉的盛宴雖然銅鑼灣食市林立,但想搵間食物高質,環境舒適既食店都有一定既難度。今日由朋友帶路,懶神秘咁話有間餐廳可以滿足晒我以上既要求。「金金日式燒肉店」全店裝修以木製品為主,簡約舒服,而全店一大特色一定係大bar枱,放滿各式各樣既酒,可供食客一邊把酒談心,一邊品嚐美食。細看menu之後,覺得二人餐較為吸引同豐富。先黎前菜「櫻花蝦沙律豆腐」,豆腐滑得黎又阿凍,加上櫻花蝦同蝦子,口感頓時變得更有層次。而另一個前菜「金目鯛刺身沙律」入口清新,用上黑醋同wasabi製成汁,更顯開胃。成晚既重頭戲終於黎啦!唔駛多講,齋睇就知「正」啦。特別要推介「清酒黑松露帆立貝」帆立貝超大粒又新鮮,唯一缺點係酒味唔突出。「A5黑毛和牛」色澤靚,油脂分佈平均,入口油香滿溢又重牛味。燒完一輪肉類之後,要食返d菜中和一下,可能係有機蔬菜既關係,所以d粟米同洋蔥都特別甜。因為太飽既關係,完全遺忘咗仲有「黑松露和牛炒飯」,炒飯粒粒分明,每粒都沾滿黑松露,非常美味。最後仲有燒肉店自家製既牛乳凍作結,大滿足!
金金日式燒肉店-燒肉的盛宴

神秘咁話有間餐廳可以滿足晒我以上既要求。

細看menu之後,覺得二人餐較為吸引同豐富。
櫻花蝦沙律豆腐

金目鯛刺身沙律

有機蔬菜盛合

黑松露和牛炒飯

自家製牛乳凍

最後仲有燒肉店自家製既牛乳凍作結,大滿足!
櫻花蝦沙律豆腐
金目鯛刺身沙律