2024-01-30 84 瀏覽
大家都話港島區潮人多,咁岩今次我喺旺角都搵到一杯好嘢!依間「三不賣野葛菜水」,一斟出嚟嗰碗野葛菜水,顏色翠綠得黎又唔會太濃,賞心樂目💚。我嘆第一口嘅時候,啱啱好嘅清甜味道就喺舌尖爆發,真係微微嘅甘,絕無澀味,飲落肚又解渴又涼快。佢哋用漏斗倒落去,保證唔會有渣,精華部份一滴唔漏咁送入口中。簡單少辛多甘嘅味道我好中意,飲啖熱茶出嗰種暖笠笠嘅,呢碗綠色嘅水就係熱天救星,飲完成個人都放鬆晒😌。未夠,跟住㨂我仲去咗戲院,有啲困都唔係講笑。真係似佢哋講嘅,呢碗野葛菜水鎮定神經做得好好,功夫一流!喺繁忙嘅街頭能夠搵到呢種舒壓嘅好茶,真係好正!要話下次唔會再嚟?咁就真係得你話事喇😜!