2020-10-27 506 瀏覽
今日係我地蔬菜花果四人組出動揾食嘅日子。重陽登高消耗不少體力,係時候補充一下。今次加埋兩位食得嘅老人家,應該可試多幾款菜式。今次係食老撾菜,香港比較少。地方唔大,環境算唔錯。看菜單好似越南或泰國的菜式。先嚟燒魚。Openrice有優惠。味道不錯,魚亦大條,配帶少少酸味嘅汁帶出魚鮮味。併盤有春卷,紙米卷,蝦餅等。炸嘢有水準,香口亦脆。招牌是拉差雞翼,帶少辣,甜味,適合送酒。可惜這裡唔賣酒。酸肉腸好有特色。海鮮簿餅餅底似可麗餅。有蝦,蜆肉,墨魚丸等。椰汁雞肉湯米,椰汁味香濃,雞肉夠滑。豬肉炒飯飯似飯焦豬肉燒得香口,仲有隻煎蛋。炸嘢算係呢間餐廳出色嘅,另外每樣嘢份量亦大,適合一班人分享。因為嚟之前係另一處飲咗嘢,所以只有老人家飲咗杯咖啡,不過不失。大家都覺得食得滿足,雖然炸嘢多可能會上火!
2020-10-25