2019-03-20 3180 瀏覽
Add Some Thai Restaurant 我已經唔係第一次黎,對上一次應該差唔多一年, 當時一行五個女仔,又嘈又趕, 依稀記得係幾好食, 但唔知自己食咗啲咩, 所以今次同個friend黎,佢又話想食泰菜,就重溫一下。兩個人order 左幾多野下, 最恐怖係可以食得曬 ,叫左咖哩炒肉蟹配蒜蓉包, 手抓餅, 沙嗲牛柳粒串,海蝦冬陰功海鮮湯同蒜蓉炒豆苗。其實諗咗好耐叫軟殼蟹好,定肉蟹, 但呢度咖哩肉蟹嘅價錢比九龍城平, 所以最後都係拍板食肉蟹。 蟹唔係好大隻,但係已經幫我哋切左件, 上菜時字再砌返埋,好有心機。 咖哩有好多蛋碎,超好味。 蒜蓉包烘到好鬆脆,超好味。 手抓餅勁香牛油味, 一件十五蚊砌咗4細塊,good.冬陰功湯好彩唔係好大碗, 每人分到兩碗. 值得一提,佢地d海蝦唔梅,仲好爽口,蝦的中段已經搣左蝦殼,方便食用。沙嗲牛柳粒串好juicy,因為講真泰式串燒通常好乾,食醬多過食肉,但今次我可以唔使點醬,因為牛柳粒好厚,啖啖肉大滿足,中間仲有翠玉瓜,正。蒜蓉炒豆苗, 價錢唔貴, 豆苗都幾鮮甜,中規中矩。食嘢人多可以食多,人少可以食真d味道,各有各好。值得一提係Add some

黃咖哩肉蟹

手抓餅

冬陰功海鮮湯

沙嗲牛柳粒串

蒜蓉炒豆苗, 價錢唔貴, 豆苗都幾鮮甜,中規中矩。

蒜蓉炒豆苗

食嘢人多可以食多,人少可以食真d味道,各有各好。

值得一提係Add some Thai係係駱駝漆大廈1座, 唔使似d係3座的餐廳,等2轉 lift都上唔到,排晒大隊

黃咖哩肉蟹
手抓餅