2018-07-11 359 瀏覽
今晚又來到M88 Espuma開餐。今次坐近窗邊,可以欣賞到山景。高質素的美食,環境寬敞,配輕快的西班牙音樂,職員細心友善,從來都是我喜歡喺Espuma開餐的原因。西班牙式慢煮八爪魚 $98八爪魚🐙經過慢煮肉質特別嫩滑彈牙,配沙律菜、番茄食,夠晒清新、開胃。🦀蟹肉西班牙奄列 $78成塊面咁大的奄列,賣相相當吸引。一上枱已經聞到好香的蛋味。切開,係厚厚的蟹肉、薯仔絲、蛋。慢煮牛頰肉咸蛋黃醬寬管麵 $128 經過慢煮的牛頰肉,肉質非常嫩滑,把刀輕輕用力壓下,已經可以切開。一啖放入口裡,好腍好腍,完全保留住肉汁。咸蛋黃醬,令整道菜味道相當有內涵,而且真係有一粒粒咸蛋粒,又香又有咬口。 寬管麵好彈牙。 秘製香脆咸豬手$238香脆咸豬手份量十足,原隻連豬骨奉上,還細心地切開小件,可以斯斯文文咁食豬手。外層金黃色,超級香脆,一看就知好吃。香脆外皮包着嫩滑、帶咸香的豬肉,中間還有豐富骨膠原的腍肉。裡面的肉味十分香濃,能保持柔軟多汁。 配菜有德國酸菜、芥末醬和蘋果醬。推薦大家蘸蘋果蘋,酸酸甜甜的蘋果醬和油脂豐富的豬手好夾 ,將味道昇華了。真正好吃的肉,再怎麼吃也不覺得膩,所以全碟清了。

西班牙式慢煮八爪魚 $98
西班牙式慢煮八爪魚

🦀蟹肉西班牙奄列 $78
成塊面咁大的奄列,賣相相當吸引。一上枱已經聞到好香的蛋味
。切開,係厚厚的蟹肉、薯仔絲、蛋。

慢煮牛頰肉咸蛋黃醬寬管麵 $128
經過慢煮的牛頰肉,肉質非常嫩滑
慢煮牛頰肉咸蛋黃醬寬管麵

秘製香脆咸豬手$238