年頭去完白馬滑雪⛷️依家又好掛住係白馬嘅時候😍點知俾我搵到係銅鑼灣有一間以白馬為靈感嘅居酒屋🍴即刻帶C先生去啦~餐廳裝修得好有日本嘅感覺🇯🇵除咗有懷舊日式海報,仲有啲滑雪板🎿梳化座位夠寬敞舒適✨呢度的cocktail menu好特別,以和柄👘對應不同嘅cocktail🍹有選擇困難症仲可以擲骰仔黎決定🎲Karakusa Luck 唐草🌿玻璃盒充滿煙燻迷霧,打卡一流🤩由Kinobi Gin、Green Chartreuse調製,帶有青檸和薑味🫚很易入口~Sakura Blessing 櫻🌸粉紅色的賣相好少女💕由Daiyame Shochu、Roku Gin,Sakura Liqueur調製,帶有檸檬玫瑰味🌹我哋點了二人前套餐,有十一品🤩前菜🍣有我最愛嘅炙燒北海道帆立貝和三文魚,仲有芥辣八爪魚🐙唐揚炸豆腐外脆內滑,豆味香濃👍🏻甜甜辣辣炸雞🍗炸皮沾了醬汁仍然脆口😋醬汁微辣帶酸甜,非常惹味🌶️串燒🍢亦非常豐富~第一次食溏心蛋豚肉卷🥓,溏心蛋醬混合豚肉真係好夾~爽口清新嘅山藥,配鹹香嘅明太子一流👍🏻仲有啖啖肉嘅紫蘇雞腿肉🍗和金菇肥牛卷🍖太卷分別有壽喜燒牛肉🥩和牛油果🥑忌廉芝士🧀2款。一款油香豐富,一款

我哋點了二人前套餐,有十一品🤩

前菜🍣有我最愛嘅炙燒北海道帆立貝和三文魚,仲有芥辣八爪魚🐙

唐揚炸豆腐外脆內滑,豆味香濃👍🏻

串燒🍢亦非常豐富~

太卷分別有壽喜燒牛肉🥩和牛油果🥑忌廉芝士🧀2款。一款油香豐富,一款口感綿滑,各有特色~

主食揀了壽喜燒牛脊肉烏冬🍲
烏冬係我鍾意嘅煙韌口感❣️ 壽喜燒汁香甜唔會過鹹,仲有牛肉肉汁鮮味👍🏻

甜品吉士鯛魚燒🐟可愛嘅鯛魚燒外皮微脆又帶麻糬嘅煙韌感,入面有滿滿嘅吉士🥰配料仲有黃豆粉蕨餅、抹茶雪糕🍵茶味啫喱和水果🍓

環境舒適✨職員非常有禮貌🤵🏻‍♀️

#銅鑼灣美食 #銅鑼灣餐廳 #銅鑼灣酒吧 #銅鑼灣打卡 #打卡餐廳 #hakuba #loungehakuba #白馬 #白馬居酒屋