2020-09-01 100 瀏覽
重慶網紅火鍋店終於黎左香港喇!聽聞呢間係中國各大城市都排隊好誇張,好彩香港分店係可以訂座。餐廳古香古色,係傳統中式風格裝潢,設有自助醬料區。湯底揀左經典麻辣 x 菊花金雞湯以魚頭同牛蛙火鍋為名,可惜我唔食牛蛙,所以點左招牌水庫花鰱魚頭,魚頭一定係放係麻辣湯底煮,濃郁川辣風味帶出魚頭鮮香,肉質細緻,膠質豐富。而麻辣鍋底味亦好惹味,紅油清香純淨,襯托出細膩嘅麻辣味。必點推介:《烏雞鳳爪》餐前小食鳳爪就食得多,但第一次食烏雞鳳爪,鳳爪已起骨,非常入味,而且帶少少辣味,叫人吃不停口。《老官招牌毛肚》即係黑柏葉,大大片新鮮脆嫩,細嚼會有淡淡牛肉甘香!《創世紀冰粉》賣相充滿古典情懷,非常特別,托盤上有一碗冰粉、一壺奶茶,更有九款配料,包括珍珠、紅豆、芋圓、西米等,店員會幫你將所有野混埋一齊攪拌,味道實在太match,奶茶唔會太甜、解辣一流又可以當作甜品,不個人覺得再凍d會更好。

餐廳古香古色,係傳統中式風格裝潢,設有自助醬料區。

湯底揀左經典麻辣 x 菊花金雞湯
水庫花鏈魚頭