今次介紹既係位於上環既3rd Space,差館上街一帶算是繁忙既商業區中的一片綠州。 下午茶時間去不算多人,一坐低店員已經好熱心介紹佢地既特色菜,很方便我呢啲誤打誤撞入黎既客人呢。 佢地最signature既菜色係麻糬pancake同手製意粉,其實本黎我唔算太喜歡麻糬,不過店員講到咁受歡迎,我都點左一份。 煙鮭魚慢煮蛋忌廉手製意粉 $105睇份量算是輕食,配菜甚至比意粉多,完全咁覆蓋左啲意粉。手製意粉很有彈性,忌廉汁加埋慢煮蛋既溏心,非常creamy,煙鮭魚同火箭菜味道相對較重,味道卻很調和,個人是很喜歡這道菜的。 黑朱古力招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟 $85 pancake沒讓我失望,首先賣相是100分的。雖然是dark chocolate的,但不算太苦澀,難怪店員說小朋友都喜歡吃呢!這個甜點一定要趁熱吃,不然麻糬凍了就唔Q彈了,麻糬同上面的海鹽忌廉帶少少咸,異常地岩我胃口,一個人吃哂全份都唔覺太膩。 皇室伯爵茶黑朱古力 $48起初怕點了2個菜都是黑朱古力會很膩,其實還好,因為這杯飲品的茶味較重,反而解了點油膩感。

煙鮭魚慢煮蛋忌廉手製意粉
 煙鮭魚慢煮蛋忌廉手製意粉 $105