Green Orange

2015-08-30 1574 瀏覽
今日第一日黎上環返工 同事就帶左我黎Green Orange食lunch位於永樂街昌盛大廈 都算方便同易搵一入黎就覺得餐廳幾有氣氛 佈置得幾靚 加埋bossa nova背景音樂 就係一個會令人食得舒服既環境 (:上網睇 先知呢度原來係一間主打食黑松露菜式既餐廳不過set lunch都係得兩款係有黑松露既, 想食黑松露大餐既應該要夜晚先黎食 =D餐包係我至愛既蒜蓉包~~ 好夠味又香脆餐湯係南瓜忌廉湯 夠幼滑 連平時唔好南瓜既我都覺得好飲(其實飲左個湯加食埋個包, 已經有少少飽肚感)我揀既係帶子黑松露忌廉闊條麵 $95估唔到lunch都會有甘高質素!每一啖都有好濃既松露味 帶子雖然細細粒但係份量都唔少 有好多粒闊條麵份量更加多 真係要慢慢食先會食得晒 煮得口感岩岩好雜菇都散佈係成碟闊條麵當中 真係好足料最後仲有餐飲 原本望到menu覺得呢個價錢食lunch有d貴不過食完後就覺得真係抵食食物質素高 份量多 餐廳環境好 服務好 上環既上班族可以一試~~
位於永樂街昌盛大廈 都算方便同易搵

一入黎就覺得餐廳幾有氣氛 佈置得幾靚
上網睇 先知呢度原來係一間主打食黑松露菜式既餐廳
南瓜忌廉湯
餐包係我至愛既蒜蓉包~~ 好夠味又香脆
餐湯係南瓜忌廉湯 夠幼滑 連平時唔好南瓜既我都覺得好飲
(其實飲左個湯加食埋個包, 已經有少少飽肚感)
帶子黑松露忌廉闊條麵
我揀既係帶子黑松露忌廉闊條麵 $95
估唔到lunch都會有甘高質素!
闊條麵份量更加多 真係要慢慢食先會食得晒 煮得口感岩岩好
雜菇都散佈係成碟闊條麵當中 真係好足料