2019-07-18 47 瀏覽
有排朋友不斷話想食尖沙咀某間漢堡店,但因為有啲少貴,所以我另外有搵仲有無其他漢堡店,有機會再試佢想食個間。搵搵下發現美麗華呢間漢堡店好似唔錯,唔算好貴,都多人食同有好評。於是就book定位,點知去到發現好似唔使book都得,入座個陣唔算太多客。-牛肉漢堡$75上枱個陣都覺得份量幾多,漢堡包包身、牛肉,以至於蕃茄都好厚身。個人其實唔太鍾意呢款包,加上店家烘炸時間應該唔太長,無咩香氣同口感可言,做唔到外脆內軟。牛肉係幾厚身同多汁,亦有淡淡牛香,但唔夠濃郁。厚切蕃茄好新鮮,食落鮮甜清香。最欣賞係用咗千島沙律醬,好開胃。但由於個包太大舊,食食下真係好難保證唔散架,食到好狼狽。-旋風薯條$28呢款薯條同著名連鎖快餐店同款,不過呢間炸得幾出色。炸得唔會過老,保留到薯仔香,外表呈金黃,入口酥脆。最重要係份量都唔少,蘸上茄醬或芥末醬都好滋味。個人認為薯條比漢堡包更出色。

-牛肉漢堡$75
牛肉係幾厚身同多汁,亦有淡淡牛香,但唔夠濃郁。
牛肉漢堡

厚切蕃茄好新鮮,食落鮮甜清香。
最欣賞係用咗千島沙律醬,好開胃。
但由於個包太大舊,食食下真係好難保證唔散架,食到好狼狽。
牛肉漢堡

-旋風薯條$28
呢款薯條同著名連鎖快餐店同款,不過呢間炸得幾出色。
炸得唔會過老,保留到薯仔香,外表呈金黃,入口酥脆。
最重要係份量都唔少,蘸上茄醬或芥末醬都好滋味。
個人認為薯條比漢堡包更出色。
旋風薯條
2019-04-13