.📍Chiba📍#饅頭去旺角 #饅頭食西餐祝大家2022年平安快樂❤️😉------------------------------1️⃣慢煮甜酒燴和牛面頰 ($188)Jesus!呢個好好味,和牛面頰係拳頭size咁厚肉,一落刀就覺得好驚喜,煮得非常軟腍入味又鎖汁,一梳梳嘅牛肉嫩滑入囗即化🥰,牛肉味濃郁,不過酒味就唔明顯;底下嘅薯蓉細滑creamy,牛油味同奶香俱全,配煮牛面嘅汁都好可口💯。◾評分:8.7/10------------------------------2️⃣軟殼蟹肉醬千層麵 ($148)呢個相對就比較普通,份量偏細,軟殼蟹正常發揮,千層之間夾雜咗肉醬同野菌,肉醬份量足夠,會食到少少粒粒蕃茄口感,fresh fresh地酸味為主,仲有Parmesan cheese嘅鹹香同少少拉絲Mozzarella cheese做點綴,味道唔係差嘅;主要係千層面皮太淋🥺,口感又厚又濕軟(我個人唔太鐘呢種質地嘅意粉) ,一切就冧樓,導致層次唔夠分明。◾評分:6.8/10------------------------------3️⃣曲奇朱古力奶昔 ($68)用椰子殼裝住嘅靚靚打卡smoothie,
📍Chiba📍#饅頭去旺角 #饅頭食西餐
祝大家2022年平安快樂❤️😉
1️⃣慢煮甜酒燴和牛面頰 ($188)
◾評分:8.7/10
2️⃣軟殼蟹肉醬千層麵 ($148)
◾評分:6.8/10
3️⃣曲奇朱古力奶昔 ($68)
用椰子殼裝住嘅靚靚打卡smoothie, 面頭裝住一大pat cream,再鋪上Oreo碎同焦糖爆谷,可以當甜品咁享用😍。沙冰細碎入味,朱古力味明顯甜度適中,有啲似飲緊朱古力奶沙冰,好在飲到最後都唔會畀冰水稀釋曬。
◾評分:7.5/10
🔸整體評分:7.7/10