2022-08-24 777 瀏覽
平日食開雞煲都係麻辣雞煲比較多🐥 今次同朋友嚟咗呢間主打食芝士雞煲嘅專門店🫕 當然唔少得叫呢個芝士雞煲啦 呢度用QR code落單 但係都同時提供餐牌👍🏻 方便唔同嘅朋友都可以選擇食咩黃金芝士雞煲有兩個份量可以選擇 我哋得兩個人就嗌咗個二至三人份量嘅細雞煲😚 我哋揀咗激量芝士🥰 雞煲一送上嚟已經聞到香噴噴 當然煮滾咗之後芝士嘅味道更加出啦 見到已經好開心啦 雞肉好嫩滑 而且骨嘅份量好少 每一件都有啖啖肉☺️ 底下嘅配料仲有洋蔥 芫荽同埋中芹 喺落單嘅時候可以選擇要唔要㗎 呢個芝士雞煲真係好輕易就可以做到拉絲效果啦😝 食到咁上下店員有好貼心咁問我哋加咩湯打邊爐 有雞湯同芝士湯底兩款選擇 今日嚟打邊爐我哋豁咗出去啦 我哋揀咗邪惡嘅芝士湯底🫢 淡黃色嘅湯底都好香 不過始終都係芝士雞煲嘅味道濃郁啲手打五寶拼盤呢個係半份嘅份量😉 手打鮮墨丸 手打鮮蝦丸 手打鯪魚丸 手打豬肉丸 手打M5和牛丸各一粒 每一粒都好大粒 個人認為手打鮮墨丸整得好出色 墨魚膠打得好彈牙🦑 手打鮮蝦丸睇得出係真材實料 仲見到蝦尾部分㗎🦐鮮製五拼餃同樣係半份嘅份量🤓 鳳城水餃 M5和牛餃 鮮蝦雲吞 鮮製韭菜餃同菠菜豬肉餃各一粒
黃金芝士雞煲
黃金芝士雞煲
手打五寶拼盤
手打五寶拼盤
鮮製五拼餃
同樣係半份嘅份量🤓 鳳城水餃 M5和牛餃 鮮蝦雲吞 鮮製韭菜餃同菠菜豬肉餃各一粒 鮮製韭菜餃同菠菜豬肉餃感覺比較特別 食得出啲菜係好新鮮 而且調味唔會太過鹹😋
鮮製五拼餃
哈哈蝦中寶
三件係半份嘅份量 蝦中寶入面食得出係好足料 有勁多蝦仁🦐 蝦肉完全唔霉 係好彈牙鮮甜 再加埋有好多蟹籽 好有層次🤓 不過嗌呢個要記得淥耐啲呀 因為真係好大粒 需要煮耐啲先熟透
哈哈蝦中寶
呢一餐晚飯真係啱晒芝士控 真係好滿足呀😚 好開心呀☺️