2018-02-22 68 瀏覽
今天與母親大人在銅鑼灣買完野,到晚飯時間佢話想食日式菜,上網search到呢間餐廳係附近,又有好多創意菜式,於是兩母女食在「心之食堂」菜單最吸引我的當然係「邪惡包」✨,可以話有一半原因係為佢而黎。邪惡,顧名思義:食左會肥。但呢個「邪惡包」,一點油膩感都沒有,反而邪惡在令人食左仲想再食!😈😈😈兩塊炙燒過的帶子夾住厚度適中嘅鵝肝爽脆的紫菜並不比以上高貴的食材遜色除了本身的鹹香外更帶出帶子的鮮甜和入口即融的鵝肝 另外我呢個三文魚愛好者見到有三文魚嘅菜式都忍唔住叫一客分別有:特色三文魚串 三文魚刺身 秋葵刺身沙律三文魚刺身厚身 肥美 山葵似乎係即磨的 非常新鮮。特色三文魚串食得又挽得,好得意!沙律🥗冇諗過咁大一兜,胡麻醬好香,同刺身好match蟹子軍艦的紫菜同蟹籽都卟卟脆彩虹卷好靚,入面係炸蝦🍤,壽司面層沾滿了白芝麻、紫菜粉、蟹籽、櫻花粉,所以有幾種唔同顏色甜蝦刺身都新鮮 蝦肉鮮甜牛舌心厚切,有咬口,調味好夠最後個綠茶雪糕有少少似雪耙 奶味同抹茶味都好濃 食飽飽食佢都仲食得落🍵餐廳內部環境舒適,店員nice,我同媽媽呢次嘅晚餐非常愉快

邪惡包

兩塊炙燒過的帶子夾住厚度適中嘅鵝肝

爽脆的紫菜並不比以上高貴的食材遜色

除了本身的鹹香外更帶出帶子的鮮甜和入口即融的鵝肝

另外我呢個三文魚愛好者見到有三文魚嘅菜式都忍唔住叫一客
分別有:特色三文魚串
三文魚串
秋葵刺身沙律

沙律🥗冇諗過咁大一兜,胡麻醬好香,同刺身好match

蟹籽軍艦

蟹子軍艦的紫菜同蟹籽都卟卟脆

彩虹卷

甜蝦刺身

甜蝦刺身都新鮮 蝦肉鮮甜

燒牛舌心

牛舌心厚切,有咬口,調味好夠

綠茶雪糕

餐廳內部環境舒適,店員nice,我同媽媽呢次嘅晚餐非常愉快!下次再會邪惡包

邪惡包
三文魚串