2018-07-30 36 瀏覽
見有朋友介紹銅鑼灣有個鬧市中靜靜地嘅cafe坐下傾下偈,今日夜晚決定一試!我地兩位,入到去安排左個小角落比我地,呢個corner真係啱晒比啲小閏蜜談下心呢間cafe雖然地方唔係好大,但佢都劃分左室內(有冷氣哈)同室外部分比客人揀wow喺鬧市入面嘅高樓,仲有得坐喺種滿植物嘅露台,真係幾文青,幾疏乎!不過好可惜,當晚撞正隔離枱多人聚會,佢地講野太興奮同大聲,由起初入到去嘅靜靜、靚cafe變左嘈到街市咁cafe環境不錯都唔多講了,佢有啲野飲都幾有特色。好似以上嘅酒水都係加左啲香港元素入去,睇個餐牌設計都feel到。配合下夏天,嗌左杯芒果味乳酪smoothie。由頭飲到尾都唔厭啊!因為佢加左乳酪,令個smoothie夠晒滑,亦有少少飽肚嗌左個雞翼做前菜。略嫌雞翼上嘅汁太多啦,食到有啲狼狽。汁係似加左蕃茄bbq醬嘅味,開胃嘅。而呢碟前菜嘅亮點係佢旁邊嘅芝士醬!好濃郁! 個芝士醬應該係混左幾種唔同嘅白芝士?口感好rich好重芝士奶膻味,仲混有芝士粒粒,自己黎講好喜歡!呢碟牛舌係今餐最令人滿意、最好味的。首先佢牛舌係厚切嘅,咬落好滿足!佢咁厚切,一碟仲要有六舊,呢個環境,呢個質素,呢個份量配呢個價錢

芒果乳酪smoothie

水牛城雞翼

海鹽煎牛舌

呢碟牛舌係今餐最令人滿意、最好味的。首先佢牛舌係厚切嘅,咬落好滿足!佢咁厚切,一碟仲要有六舊,呢個環境,呢個質素,呢個份量配呢個價錢都真係幾抵!

只係用小小海鹽吊味令牛舌嗰種香味出晒黎,咬落仲有啲肉汁,口柔鬆化柔軟

蒜椒煙肉蜆炒意粉

再嗌多碟炒意粉,味道都中規中矩,意粉炒得夠乾身而且意粉都算彈牙,食到加左橄欖油,令意粉juicy啲

最尾埋單都係三百頭,銅鑼灣,有mood cafe嘅dinner價黎講,真係算係咁啦!推薦大家得閒可試試,上去呢個傾偈好地方
海鹽煎牛舌