2017-04-16 134 瀏覽
今日要去旺角樓上舖攞D野,於是「被迫」要去旺角呢個自由行專用地區!本來諗住快快趣離開就算,點知經過呢間同旺角感覺有點「格格不入」的小店,就被佢獨特的氣質吸引左上去幫襯!可能只係六點幾、時間尚早既關係,人唔算太多,感覺都非常舒服relax。不過當我七點幾離開既時候,可能因為晚飯peak hour既關係差唔多全場滿座!龍蝦芝士Mac N Cheese ($208):除左大路既芝士之外,整道菜充滿左龍蝦湯味既汁,龍蝦肉亦比想像中多,啖啖芝士龍蝦湯味同平時食到的Mac N Cheese好唔同,不過可能因為「芝士充滿」既關係,整體感覺好似滯左少少,如果有兩個人以上一齊share會更好!吉列牛排配忌廉咖喱撈烏冬 ($128): 唔知點解,炸熟既吉列牛排居然做到有少少平時煎既時候medium rare既感覺,能夠做到外面香脆之餘裹面亦有啖啖牛既juicy味道,非常特別。忌廉 X 咖喱撈烏冬感覺非常獨特,忌廉既奶味亦能中和返咖喱既辣味,即使平時唔食得辣既朋友都唔需要擔心!龍蝦玉子燒 ($88): 雖然賣相同平時玉子燒差唔多,但切開時竟然見到一粒粒大大的龍蝦肉,真係無諗過幾十蚊既貨式居然有咁既質素,性價
龍蝦芝士Mac N Cheese
吉列牛排配忌廉咖喱撈烏冬
龍蝦玉子燒
龍蝦玉子燒 ($88): 雖然賣相同平時玉子燒差唔多,但切開時竟然見到一粒粒大大的龍蝦肉,真係無諗過幾十蚊既貨式居然有咁既質素,性價比一流!
總括黎講呢度既食物「性價比」真係超高,同平時所謂既「樓上舖」之流既質素真係有天淵之別,鍾意喺呢一區搵D特色餐廳既朋友記住唔好錯過呀!
2017-04-10
龍蝦芝士Mac N Cheese