2018-06-04 74 瀏覽
/呃到Like嘅甜品藝術/有朋友同我推介呢間窩夫,講真香港咁多甜品鋪做窩夫,做得出色大有人在,好容易比下去。加上唔係每個朋友嘅味覺都信得過,大把人劣食當珍品(紫薯拉絲??)。今時今日想搵啲有放得上IG又放得入口嘅嘢食並唔容易,要靚嘅好多,要好食嘅無咁多,兩樣兼備嘅話一係超貴,一係大排長龍。但夏雪要歸類嘅話就可能係偏貴,但呢個價錢我覺得值!/解膩香草茶/餐牌有幾類飲品,奶昔、鮮奶類飲品好吸引,但當你食完晚飯,一人叫咗一份窩夫,你真係唔會想叫咁heavy嘅飲品。最後選擇咗呢個檸檬草花茶,一上枱已經好香,見到茶壺入面好足料,唔係茶包茶。入口雖然無咁香,但淡淡嘅香矛味都相當好飲。40蚊嘅茶可以斟到四杯,兩個人一齊飲都可以,可以話全場最抵之選。/紫薯,唔係為打卡/ 推薦世界級!超好食!佢地嘅心太軟好出色,爆漿,唔太甜但有濃烈甜蕃薯味,食唔停口!配上窩夫,脆身係基本,最驚喜係夾心紫薯蓉,基本上喜歡紫薯香味嘅人食呢個窩夫係嘩嘩聲!豆腐雪糕同哈密瓜都係加分位,成個甜品都無懈可擊,無嘢補充/伯爵茶窩夫/當你食咗一個咁完美嘅甜品,其他甜品就會相對失色。佢將伯爵茶混入糖水,而窩夫係用原味,聞係超香,可惜食落
/呃到Like嘅甜品藝術/

??)。

/解膩香草茶/

檸檬草茶

/紫薯,唔係為打卡/ 推薦

/伯爵茶窩夫/
伯爵茶窩夫

當你食咗一個咁完美嘅甜品,其他甜品就會相對失色。佢將伯爵茶混入糖水,而窩夫係用原味,聞係超香,可惜食落去太淡,滿足唔到我呢個伯爵怪。食到最後我將所有糖水同雪糕連同窩夫一齊食就啱啱好喇。不過值得一讚係佢地嘅燒波羅
好食啊!

/後記/
唔知係咪平日,我見成間鋪得兩三枱客,可能大圍唔係旺區人少啲,但呢d做得咁好嘅小店,希望佢地長做長有!新界區朋友啱路都去支持下佢地。
2018-05-29