2021-07-05 1183 瀏覽
一直聽過Hugo’s 呢間餐廳好耐,一直都好想試,今次買左Hyatt 既staycation package 終於食到! 好開心!買package 之前已經對比過,Hugo’s 個套餐5 courses 原價都要1388+1我哋個staycation packages 3千幾,包4courses 同原先餐廳既套餐都係差左田螺一道菜!個staycation package 真係好抵! 基乎零房價食到個套餐!佢地既餐每一道菜都好令人震撼,因為好多都會有專人服侍你即場煮上台。首先個麵包籃已經好好食!尤其係個芝士同蒜蓉包,非常重味又鬆軟,但尖角果個就有少少普通。之後前菜第一道係蠔,無咩特別。第二道龍蝦湯真係好好食,係我食過最好食既龍蝦湯!佢仲震即場煮,淨係廚師既表演已經令我覺得我會再黎!之後主菜,我哋分別點左三文魚同黑椒牛,三文魚個汁係蘆筍汁,好清新,魚煮得唔會太老/生,岩岩好,非常滑!但係牛就令我哋有啲失望,我哋估佢係恰完再煎,所以啲肉煮到好軟身。有啲似slowcook 咁但佢又煎過。食過 beefbar 同文華扒房既牛,自然對fine dining 既牛有要求,所以需要佢唔係難食,如果以酒

麵包籃

之後前菜第一道係蠔,無咩特別。

第二道龍蝦湯真係好好食,係我食過最好食既龍蝦湯!

佢仲震即場煮,淨係廚師既表演已經令我覺得我會再黎!

之後主菜,我哋分別點左三文魚同黑椒牛,

食過 beefbar 同文華扒房既牛,自然對fine dining 既牛有要求,所以需要佢唔係難食,如果以酒店水準黎講,都算係一級,但我哋有比較自然就有啲要求啦。同埋佢黑椒係面,一上台黑媽媽,個賣相麻麻地😂

最後食甜品橙酒crepes 真係好正!!!!
又係即場煮架!!! 我哋一晚被人服侍左好多次,哈哈哈!佢橙酒味勁香,個crepe 煮過又點會軟晒。

最後仲點左Irish coffee!!!

好完美既一晚!希望下次黎試埋個田螺🤪
2021-07-01