2024-02-21 1377 瀏覽
💁‍♀️💁‍♂️ 13/01/2024(Sat), Dinner🍽呢一晚為💁‍♀️食妙妙同💁A先生帶埋🧑👧小朋友去到APM行街,去到晚飯時間就喺商場入面搵食啦!行吓行吓,見到佐賀燒肉谷呢度有得食燒肉放題,裝修得都幾靚而且都坐得好舒服,既然大家都肚餓,一於就喺度開餐啦!而今晚我地order咗:🔆 LV.3 澳洲和牛海鮮放題($518+10%)入座後店員會先安排一盤燒肉拼盤,每款牛都有幾件,鋪排得靚靚咁上枱,等我哋可以先試吓每款唔同嘅肉,試啱之後可以再追加。第一輪食到比較印象深刻嘅,係澳洲和牛特上牛肋肉同埋肉眼芯都唔錯,肥瘦相間、牛味適中,唔會太肥食到成口油,另外安格斯牛小排就肉味較濃,比較岩A先生心水,可惜之後再追加嘅就變得成舊肥膏咁,同拼盤上嘅差天共地🙅🏻‍♂️。另外,可以掃QR code落單一啲小食如枝豆、煙三文魚柚子冷豆腐、清酒煮蜆等等,餐廳中間有張長枱放咗啲熟食、飯🍚同紫菜、調味汁等等,仲有甜品🍮、雪糕機。煙三文魚柚子冷豆腐凍凍地個汁又好開胃,我哋都好喜歡。小朋友就最鍾意白飯上面加上紫菜同調味汁,單單咁就食咗一大碗飯🍚。食到最後,小朋友就最開心可以自己唧雪糕,今晚嘅雪糕係柚子味,味道唔會

而今晚我地order咗:
🔆 LV.3 澳洲和牛海鮮放題($518+10%)

食到最後,小朋友就最開心可以自己唧雪糕,今晚嘅雪糕係柚子味,味道唔會太甜幾清新。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:7.5/🔟
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:8/🔟

👉🏻 第一輪上嘅肉就唔錯,但之後追加嘅就明顯有差別

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)

👉🏻 APM商場本身已經有停車場🅿️,又或者隔離鱷魚恤中心🅿️、亞太中心🅿️,都好方便,只係假日繁忙時間未必有位
👉🏻港鐵站過條天橋就係APM,仲有多線巴士小巴去到各區,十分方便

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2024-01-13