食完飯未夠喉,食少少甜品就最岩!今晚係銅鑼灣食完野行過位於時代廣場嘅蛋糕店 “La Famille”,見到d蛋糕好靚好吸引,就即刻買左幾個返去同屋企人一齊試下日本日向夏蜜柑 “La Famille” 嘅主打當然係一個個外型十分精緻又靚嘅戚風蛋糕啦,配合返炎炎夏日,我就揀左望落好有夏日風情又清爽嘅“日本日向夏蜜柑“戚風蛋糕清向夏日蜜柑鋪係面頭配上少少cream食落好甜度剛剛好,甜而不膩,岩曬我因為我最怕蛋糕過份地甜食幾啖就食唔落。細細個迷你蛋糕岩岩好,朋友/一家人一齊食每人叫一款,一齊試下唔同嘅味就岩曬啦!英國伯爵茶巴伐利亞呢個巴伐利亞一定十分吸引到女士們眼球,晶瑩剔透嘅巴伐利亞望落去就好似一個Mini Garden咁﹐面頭除左有starberry,blueberries等新鮮水果之外,仲有食用花令到佢嘅外型更加吸晴!一食落去就係香濃嘅伯爵茶味,食到底就係用香濃鮮奶做成嘅Mousse,配埋頂層嘅berries,絕對值得一試!下次行過Times Square就可以試試佢啦!
,就即刻買左幾個返去同屋企人一齊試下

英國伯爵茶巴伐利亞

下次行過Times Square就可以試試佢啦!
2022-08-11
外賣自取