2023-08-07 310 瀏覽
跑完星期六嘅大小魔怪行程,我哋通常都係尖沙咀食完晚飯先返屋企。大小魔怪話去食鼎泰豐奶皇包同小籠包,可惜今日全部包類都售罄,大小魔怪食完幾籠小籠包話未飽,出門口就即刻話要去食甜品,完全唔理爸爸有幾肉痛。去到K11平時大排長龍嘅日式班戟店,好彩即刻有位,大小魔怪食Pancake又真係開心嘅,見到menu樣樣都想食,大小魔怪每人都食咗2樣嘢去證明自己有幾肚餓。🍓🥞Berry Cheesecake Souffle ($98)梳乎厘班戟配埋藍莓醬加上藍莓士多啤梨,係我最愛嘅組合,甜甜酸酸就最好食。梳乎厘班戟空氣感唔錯,排隊真係有理由架。🍫🥞Caramel Chocolate Souffle ($108)小魔怪老實唔客氣,見到Caramel就一定會叫,加埋見到朱古力雪糕,佢完全停唔到口。🍫🥞Chocolate Dorayaki ($98)小魔怪食完Caramel Chocolate Souffle仲即刻追加Chocolate Dorayaki去證明自己有幾肚餓,因為Chocolate Dorayaki有佢最愛嘅脆焦糖香蕉。🍫🥞Tiramisu Pancake ($98)爸爸鍾情Tiramisu,P

Berry Cheesecake Souffle

Chocolate Dorayaki

🍫🥞Chocolate Dorayaki ($98)
Tiramisu Pancake
🍫🥞Tiramisu Pancake ($98)
爸爸鍾情Tiramisu,Pancake蛋香唔錯,中間有cream cheese都好滑溜。
Original Souffle

🥞Original Souffle ($88)
大魔怪唔食生果,大多數都只係叫原味,梳乎厘班戟蛋香好重,cream發到好幼,配上糖漿,好食。

🍓🍮Milk Pudding Strawberry Yogurt Latte ($48)
大魔怪嘅樽裝飲品有兩層,白色那層是牛奶布甸,飲的時候要大力少少,士多啤梨味道淡淡地唔太酸,粉紅色好靚。
2023-06-12
Berry Cheesecake Souffle