2022-06-26 817 瀏覽
襯週末兩日連假入迪士尼度假酒店staycation, 咁啱個package又無包到lunch set, 正好可以去晶荷軒試下佢地出名嘅Disney特色點心!之前睇YouTube/食評都見有不少造型“走樣”,慶幸今次嘅各個角色造型正常,令我地放下心頭大石。不過Disney特色點心只限週末及公眾假期午餐時段,訂位後會有email詢問想預訂什麼款式特色點心,上菜速度都幾快,而且服務態度非常好,見我同同伴不停打卡,不但主動提出幫我地影相,仲會較好角度,非常專業!裝潢設計融合中西設計,但畢竟開業都有幾年,自然比坊間新派中菜廳顯得老舊,但打住迪士尼酒店旗號,尚算可以。老實說,味道還好,算係不過不失,今次主要都是衝著特色點心而去,對迪士尼迷來說,打卡一流。

迪士尼Duffy & ShellieMay 甜包
醫神海鮮雞肉包
綠色小人菜肉包
唐老鴨綠豆蓉包,黛絲鴨崧子紅豆蓉包
米奇煎薄餅
荷花點心精選