2015-04-08 736 瀏覽
今晚本身同家人去 The One食韓國嘢,點知人太多,唯有搵間即時入得又有 ok嘅鋪食嘢,睇咗一陣水牌就決定去別府喇,果然唔駛等直入,今日我都唔例外,叫咗炸雞拉麵同雞軟骨餃子拉麵當然要地獄湯啦呢度嘅辣係可以揀級數,分別係1級、2級、4級、6級同8級!因為太耐無食,唔記得食開咩辣,噤就叫咗4級啦應該係屬中辣掛!拉麵嚟喇,睇個樣噤紅真係有啲驚仲諗住雞件會另上添,浸住係個湯度搞到外面一啲都唔脆 好彩雞肉夠滑,可以補救到先試試個湯,飲個時真係要好小心,因為辣味太搶,好容易會咳!但試湯時,飲到有小小粉,應該係辣粉,如果可以隔咗啲粉就好喇!拉麵上檯個時已經有啲「諗」,唔知係咪等咗一陣就拎出嚟,令到個麵已經吸晒啲辣,愈食愈辣,真係要飲多幾杯水其實每次都叫拉麵嘅原因係個地獄湯好正,但今次一碗麵真係食咗30分鐘先 ko到佢,都幾誇張!下次都係叫番2辣算喇!好彩食麵嘅中途個雞軟骨餃子都到喇,可以幫我解一解辣咋唔知係咪太辣嘅原因,除咗辣,我食唔到其他味!不過餃子皮薄同煎得好脆,加埋雞軟骨,食落去嘅「卜卜」聲口感好!點埋個汁就酸酸地

應該係屬中辣掛!
炸雞拉麵
拉麵嚟喇,睇個樣噤紅真係有啲驚
仲諗住雞件會另上添,浸住係個湯度搞到外面一啲都唔脆
好彩雞肉夠滑,可以補救到

雞軟骨餃子
好彩食麵嘅中途個雞軟骨餃子都到喇,可以幫我解一解辣咋
!點埋個汁就酸酸地

2015-02-01