2017-12-26 245 瀏覽
今晚既Happy Friday約左兩位舊同事,其中一位相當喜愛食辣野,而佢亦推薦黎呢度食個麻辣dinner, 咁就一於黎試下啦雖然無影到裝潢,但都想講下餐廳裡面燈光係偏昏暗既,而音樂相當澎湃,開始明白點解呢度叫「麻辣派對」了食物選擇相當多,有啲目不暇給ge feel 🙈最後我地叫左個麻辣雞鍋,再加肥牛肉、蒙古羊肉、香乾豆腐同包菜。由於叫左中辣既關係,辣椒既份量相當多,上菜果下見到咁多辣椒真係有啲驚架先試一小塊辣椒🌶️嘩,係麻多過辣既四川風味!條脷已經痺哂,仲想起舞添🕺🏿但嗜辣既果位朋友竟然覺得岩岩好喎;配菜方面,半隻雞既份量其實加三個菜已經夠三四個人食,而由於辣味已經滲哂入啲肉度,連羊肉本身既羶味都蓋過埋haha 由於實在太辣喇,叫左個小辣既水晶粉中和下。粉既份量足夠,口感不俗,係幾爽口既另外,店員推介左呢杯可以解辣既飲品,裡面有青檸、橙、西瓜同好多細細粒既蘭香子,飲完的確係好啲,但如果再大杯啲就好喇今次既麻辣挑戰好似唔多成功喎🙈下次黎食惟有唔好叫咁辣啦

食物選擇相當多,有啲目不暇給ge feel 🙈

麻辣雞鍋

酸辣水晶粉