好耐都冇食麻辣火鍋啦,今日諗起呢一間餐廳,就決定再嚟食一次啦! 😋😋雖然麻辣火鍋真係好刺激,但係久唔久都會口痕想去食下,所以湯底梗係要叫鴛鴦湯,其中一個係麻辣,另一個係唔辣,咁樣就可以balance番唔會話太辣。除咗麻辣湯底,令一個係雜菌湯,都幾清同幾甜。配菜方面,建議大家一定要叫碟雪花牛肉,真係超級靚,你睇吓啲雪花極度均勻,加埋麻辣湯,超正!其他肉類配菜叫左午餐肉、芝士腸,Overall嘅質素都非常之好我覺得呢一間火鍋店最正嘅係,好適合兩個人去食,因為全部配料都有半份選擇,唔會話一定要叫成份,就算係兩個人,都可以試到好多唔同種類嘅配菜。蔬菜同主食,我哋就叫咗粟米同埋竹笙、鮮腐竹、紅薯粉,粟米超級鮮甜,竹笙同埋富足都係吸湯之選,紅薯粉如果擺落去麻辣湯度就會好入味~環境方面我覺得呢一度都坐得舒服嘅,所以都推介俾各位想食麻辣火鍋嘅朋友~

除咗麻辣湯底,令一個係雜菌湯,都幾清同幾甜。
半份精選肥牛

手打蝦滑
羊肉
海蟶
  • 紐西蘭精品羊肉卷
  • 美國安格斯優質肥牛(半份)