2023-09-30 491 瀏覽
葵芳嘅辣味挑戰:燒賣同魚蛋,一個字辣!鍾意挑戰辣嘅朋友可以試試如果你係一個鍾意挑戰辣味嘅朋友,我好推薦你去葵芳試試佢哋嘅燒賣同魚蛋。呢兩樣嘢都以佢哋嘅辣度出名,絕對可以令你嘅味蕾受到前所未有嘅刺激。不過,要準備好迎接呢個辣味挑戰,因為一旦試過,你就難以忘記。燒賣以佢獨特嘅辣味出名。一口咬落去,你會即刻感受到辣椒嘅火辣滋味,佢即刻喚醒你嘅味蕾。燒賣本身亦好好食,肉質鮮嫩多汁,加上辣椒嘅刺激,帶比你一種辣而唔失美味嘅感覺。如果你敢挑戰辣度,呢款燒賣絕對可以帶比你一場辣味盛宴。魚蛋亦以佢驚人嘅辣度而聞名,係辣味愛好者嘅最愛。每一粒魚蛋都充滿咗辣椒嘅香氣同辣味,一咬落去,辣椒嘅辣勁即刻爆發,令你感受到極致嘅辣味。雖然辣度高,但魚蛋本身嘅口感都好唔錯,陳皮味亦夠,每一口都帶比你極度嘅辣味享受。如果你係一個勇敢嘅辣食愛好者,呢度嘅魚蛋就係一個絕佳嘅選擇。