2016-07-08 1385 瀏覽
週末同老公去拍拖...知道灣仔呢到開左好多間新既餐廳,行行下就黎到呢間休閒既小餐廳 我地叫左一個Avacado on toast 同一個egg beneditAvacado on toast我見有好多blogger 都寫過呢到既Avacado on toast好食, 所以我speically order this one !  其實我平日都好鐘意食牛油果, 係屋企都會就咁開一個黎揸面包, 不過我老公就一般般..但, 佢一食呢到個Avacado on toast, 佢竟然話好好食, 仲問我點解人地呢到既牛油果好似好食d... 原因係因為....佢地係牛油果上面加左小許lemon, 上面再有幾粒almond ! 令到牛油果食落唔會覺得太膩既感覺 ! smart !  同埋平日出街食牛油果...多數都係比半個你...呢到比唒成個牛油果你.....好開心, 超滿足 mix 埋隻半熟蛋, Yumm Yumm 另外, 仲叫左一個Egg benedict, Muffin 上面加上 Poached Egg 同 Salmon with Hollandaise Sauce, 一個成日食既b

所以我speically order this one !

令到牛油果食落唔會覺得太膩既感覺 ! smart !
avocado  on  toast

mix 埋隻半熟蛋, Yumm Yumm

另外, 仲叫左一個Egg benedict, Muffin 上面加上 Poached Egg 同 Salmon with Hollandaise Sauce, 一個成日食既brunch, 對我黎講, 荷蘭醬&蛋, 會係呢個Egg benedict既重點 !
呢到既味道岩岩好, 唔會太酸, 唯一係隻蛋今次熟左小小
egg  benedict
熱日炎炎...我地另外order 左杯rosemary lemonnade, rosemary味唔重....只係飲到lemonade 味
我覺得甜左小小
Rosemary  lemonnade