今次同三五知己嚟到這家餐廳,打頭陣既係台灣養生藥膳花膠雞鍋,飲一啖湯,好有回甘,每一啖都係滿滿滋味🍲。雞肉同花膠都超級入味,特別係花膠,食落去真係QQ彈牙,補身又開心!再嚟講講特選手工拼盤,黑松露蟹子海鮮軍艦真係一絕,黑松露個香濃郁,好過癮!同埋啲蝦滑真係得意得滑,入口即溶嘅感覺🤤。話時話,安格斯牛頸脊都幾正。牛肉香味撲鼻,紋理分明,軟嫩得嚟又有煙韌感,配上微微生菜的清新,真係夾得好!另一個驚喜係即炸響鈴同海苔鹹蛋黃魚皮。響鈴外脆內軟,而魚皮則脆到喳喳聲,滿嘴鹹蛋黃既香脆,啖啖都是幸福😋。無論係拼盤定係湯鍋,質素都掂晒,真係一個字—正!無咗咁多專業術語,大家放工嚟一試,有靚湯又有香脆,仲等咩?快啲行動啦!🤗