喺長洲行過碼頭,過咗一條街就見到Heima Heima,一間港島味十足嘅悠閒小店🍴。日頭走進去,成間店瀰漫一股家边边嘅感覺;店員笑容親切,令人頓時感到舒泰。我就坐低試下佢哋出名嘅All Day Breakfast,啖啖脆口多士,啲黑松露炒蛋滑過秋千,簡直係滋味優雅。火腿香郁,腸仔夠彈性,配上杯伯爵檸檬茶,真係正到彈起🍳🍞🍊!好快,隔籬桌嘅日本蜜柑卷蛋出場,登時搶鏡!賣相好夠晒得意,食落又真係有啖啖驚喜。裏頭嗰濃郁蜜柑,清新得嚟又唔會過甜,而蛋卷本身綿密有彈性,簡直係打卡又打得飽嘅最佳選擇😍。呢個下午,在這家西灣小店嘆嘢,真係讓人食得開心又放鬆!下次再黎,係要試埋其他令人心癢癢嘅美食。各位朋友仔,如果想揾個地方舒服咁享受食物,記得mark低Heima Heima啦!