餐廳: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-02 484 瀏覽
登龍街好多美食㗎,今日在這兒交收物件完,便約埋老公嚟食鐵板燒!Hungry Monkey好似N年前嚟過,記得是地舖好方便,行行下便找到了。侍應生好有禮貌,安排坐近廚師巴抬,可近距離望住廚師料理食物,好開心。😊飲品~蘋果梳打,味道酸酸甜甜。三得利啤酒,都幾大杯。前菜~芥辣八爪魚~ 入口有少少芥辣仲有啲酒味,生食幾特別。辣酒凍風螺~ 侍應生好細心預備手套給我哋進食,少少酒香微辣,爽口彈牙,味道炮製好特別,讓你食完一粒不停再進食。讚青蘋果蟹籽沙律~滿滿蟹籽加上條條差不多大細蘋果絲和蟹柳絲,入口清甜爽口,好開胃好好食。讚芝士御好燒~我估呢度應該好出名御好燒,差不多抬抬都叫嚟食,外貌似pizza 而且師傅好細心,慢火慢慢咁煎 ,入口軟綿綿,再配埋木魚片在上面鬱下鬱下好有動感,入口味道好夾呀。讚松葉蟹肉甲羅燒~ 有三種蟹配料(蟹肉/蟹膏/蟹子)做餡料,用青瓜片配搭進食,入口微暖配搭新鮮嘅青瓜片好夾好味。讚海膽溶岩魚餅~ 外貌黑蚊蚊,一咬落去就知道裏面係有爆醬嘅嘢會流出嚟,原來係海膽,少少甜,好味。鐵板帆立貝~脹卜卜兩邊煎到微香焦,熱辣辣食超正。唐揚雞翼~炸得金黃色又飽滿,外脆內暖入口好香芝麻味,肉

飲品~

蘋果梳打,味道酸酸甜甜。

三得利啤酒,都幾大杯。

前菜~

芥辣八爪魚~

入口有少少芥辣仲有啲酒味,生食幾特別。

辣酒凍風螺~

青蘋果蟹籽沙律~

芝士御好燒~

松葉蟹肉甲羅燒~

海膽溶岩魚餅~

鐵板帆立貝~

脹卜卜兩邊煎到微香焦,熱辣辣食超正。

唐揚雞翼~

炸得金黃色又飽滿,外脆內暖入口好香芝麻味,肉質嫩滑又熱辣辣。

墨魚鬚~

墨魚鬚炒得好乾身,有鑊氣,入口彈牙配紫洋蔥少少微辣好嘢味!

鵝肝炒飯~

嘩,好大碟啊!珍珠米好飽滿,配料有雞蛋蘿蔔粒香蔥芝麻混埋一齊炒,再配埋矜貴嘅鵝肝,味道唔錯。

甜品

朱古力炸彈~

外脆內暖,食落有點似心太軟,朱古力流心 熱辣辣濃濃郁郁,小心進食。

開放式廚放,每個師父都細心煮食,互相配搭製作美食給客人,氣氛很好,侍應生配搭又細心有禮貌,讓客人食得好開心。讚

2024-03-27
  • 青蘋果蟹子沙律