2016-03-06 1029 瀏覽
晏就係元朗踏完單車,晒到個人都唔係好想食嘢,但唔食唔得喎又。於是乎食泰菜醒醒個胃先。去到門口都預咗好多人排,因為屯門區出名嘛,好在由不太想食,到有位入,終於見肚餓了。其實食泰菜我們來來去去都係點嗰好味,雖然無乜新意,但啱口胃咪得囉!生菜包,最愛佢係加咗d檸檬汁,酸酸地好醒胃,仲要酸得嚟又有d辣中和返。生菜加肉碎嚟食,可同減輕肥膩感。d生菜爽口同埋d半肥瘦既豬肉嚟食,好清新!必點菜式。生蝦,唔係次次會點,因為睇價錢做人,呢間生蝦唔算貴,$69有一碟,抵叫。金邊粉,炒得唔會一patpat,加埋d花生食,脆脆地好好味!冬陰公,正!酸酸辣辣,泰式香料又夠多,好入味,蝦又夠大隻,仲要碌埋殼好細心。正式泰國梳打,玻璃嗰支無味,酸靠膠杯入面既青檸同糖醬先有味。支梳打好夠氣,飲都最後都見到有好多泡!

生菜包
生蝦