踏入12月想做少少比較有儀式感嘅事,例如食法國crêpes..(你睇,打個ê字都複雜啲lol) 見到呢間靚靚地,同閨蜜就俾佢吸引咗埋去啦飲品先到,我點左「紅寶石朱古力」朋友又要左Latte兩杯賣相都不錯 我杯朱古力好sweet, 好有聖誕氣氛,我好鍾意啊!朋友嗰杯嘅拉花都靚,味道正常發揮crêpe我地叫左一甜一咸先係甜,佢係「朱古力味法式薄餅 配抹茶忌廉芝士、開心果脆脆及紅莓醬」Chocolate同matcha 真係好夾, 我本身仲要係pistacchio迷...所以食到零舍開心。 Granola嘅口感我個人係好喜歡,所以我真係好享受 Raspberry醬唔單止淋上面好靚,食落酸酸甜甜,都提升咗個味道而咸食就點左「焦糖洋蔥配格魯耶爾芝士、煙肉及法式奶油」Caramilised onion好正,淋一淋入晒味,im lovin' it!! 中間Bacon好夾味,我地食邊食一邊覺得食緊某L字頭牌子嘅sour cream味薯片,hahahaaa ehhh..dun get me wrong~~this is totally a compliment
踏入12月

見到呢間靚靚地,同閨蜜就俾佢吸引咗埋去啦

Ruby hot chocolate

飲品先到,我點左「紅寶石朱古力」朋友又要左Latte
兩杯賣相都不錯

Latte

crêpe我地叫左一甜一咸

Matcha & Berry Parfait

Granola嘅口感我個人係好喜歡,所以我真係好享受

French Onion Alcase

而咸食就點左「焦糖洋蔥配格魯耶爾芝士、煙肉及法式奶油」

Ruby hot chocolate
Latte