2024-01-25 210 瀏覽
今次去咗間滷水店試下佢哋嘅手藝,一入到店阿哥哋即刻帶位,環境潔淨,有種貼地嘅親切感。我就隨便點咗幾款佢哋自誇嘅滷味——啊,嗰滷水鵝,真係靚仔呀!每一片都滑溜溜,入口微微嘅酒香味,衬托到嗰鵝肉鮮美得滯。而家講起嗰酒香鵝肝,滋味真係幾正!入口即化,淋咗玫瑰露酒嗰陣,有種意想不到嘅驚喜感覺。😍喺呢度,講到嗰扎實滋味,非得推一推嗰豬耳、豬大腸吖——做得出色,韌而不柴,脆喳喳嘅口感,好過癮!🤤當然,呢度啲潮式凍食烏頭,都算係淡中帶味,肉質夠彈韌,實在唔錯。名師酥脆蠔餅就稍為油咗啲,不過嗰蠔仔鮮甜,都算值得試吓。總結呢次試食,我畀满分係嗰滷水鵝,無論係滋味定係做工都一流,加埋嗰親切服務,真係搵到一寶。下次會再帶埋班friend嚟開開眼界呀!😊