2024-01-18 394 瀏覽
好少見烤魚地方咁有情調,環境充滿古典味,天花掛滿一個個彩色繡花球,印象特別深刻!六點鐘時間尚早 ,客人唔多可以慢慢影下相😬銅盤烤石斑魚 ( 紅燒蒜香味)原身配料實在太豐富!!有芽菜、萵筍 、金菇 、布豆腐 、魔芋、水晶粉等配菜!鍋底本身都有水晶粉但我地決定額外加一份水晶粉,煙煙韌韌好正🤭 布豆腐係我預料之外會有嘅配菜,記憶中有三件定四件,大件又厚身,裡面係蜂巢狀,完全吸收晒湯汁🤩蒜香味濃郁程度適中,加上我地叫走辣,味道唔會過濃或者過淡,食完唔覺得頸渴,個人最怕愈食愈咸的汁底,呢個口味挺適合我哋!原條石班魚炸過令魚皮部份食起來酥脆香口👍👍肉質軟綿綿且彈牙,基本上只有少少細骨,但食時依然要小心咀嚼!除咗烤魚同水煮魚之外,留意到餐牌上仲有好多唔同種類野食,海鮮糸列有蟹 、大小龍蝦、 蟶子 ,有幾款唔同煮法選擇,就算唔想大魚大肉都有米線、酸辣粉或者家常小炒…。

銅盤烤石斑魚 ( 紅燒蒜香味)
原身配料實在太豐富!!
有芽菜、萵筍 、金菇 、布豆腐 、魔芋、水晶粉等配菜!

2024-01-11