近排瘋狂愛上打邊爐,雖然天氣時凍時熱,但基本上滾滾下係無分四季時節嫁!正因為咁,家下d火鍋都變得多元化,真係一個星期打幾次邊爐都唔會厭!☺️今日襯住Happy Friday就去咗舊公司附近嘅Megabox回味一下漁牧,比我食farewell飯時更有驚喜,所以要寫佢岀嚟介紹比大家🥰首先叫左兩碟冷盤幫個胃做熱身😋😋早知個湯底咁足料,我就禁止男朋友嗌醉雞嫁喇🤪佢猛話食法唔同嘅🤧雖然我認同...不過貪心嘅我想試多d其他野嘛🤤精心熬製嘅滋補花膠雞湯,鮮而不膩、味濃醇厚,非常足料,花膠並非一般嘅花膠仔,而係厚身有斤兩嘅花膠筒。一路食一路係咁飲d湯,梗係啦,花膠美顏嫁嘛🤗 意外地飲咁多都完全唔口喝!配料選擇唔算多,啱晒選擇困難症嘅我哋。打邊爐必點肥牛又點會唔揀呢🤫 佢肉味濃郁,油香同嚼勁都十足,推薦!仲叫左爽口彈牙嘅墨魚滑,同埋廣島蠔。健康仔嘅我就叫份蔬菜拼盤,價錢唔平,但見到個份量就覺得絕對值回票價👊🏻而且係新鮮嘅~每人一個椰青再加上唔係到到有得食嘅雙色水晶球,咸甜食物都非常岀色💕而且餐廳選擇眾多,我見到隔離枱食緊辣酸菜魚都好吸引、門口掛上一排睇見都流口水嘅脆乳豬,難怪雖然地點唔就腳,但依然座無虛席

首先叫左兩碟冷盤幫個胃做熱身😋😋

廣島蠔
蔬菜拼盤

椰青
雙色水晶球

而且餐廳選擇眾多,我見到隔離枱食緊辣酸菜魚都好吸引、門口掛上一排睇見都流口水嘅脆乳豬,難怪雖然地點唔就腳,但依然座無虛席啦!

2018-12-14
醉雞