2023-09-01 133 瀏覽
返工長期對住電腦,面色蠟黃,好需要喺下午及時補充一杯自己鐘意嘅飲品,先有動力繼續餘下嘅工作!大家都知道桃膠有平民燕窩之稱,經常食桃膠無論係對內定係對外都有好多好處,桃膠都超人氣嘅補品系列,有潤腸通便、降低血壓血脂嘅功效,呢一切都會反映到去臉上,所以簡單啲嚟講桃膠有美容養顏功效。如果嫌煮桃膠麻煩咁不如嚟一杯桃膠嘅飲品,咁就可以一石二鳥啦~ 「唇茶」主打桃膠系列嘅茶飲,每杯都加入滿滿桃膠,除咗原味仲有黑糖味選擇✔️酸酸MAYMAY(山楂、玫瑰、桑梅、荔枝紅茶)放假就係一日食五餐嘅節奏,揀返啲有消滯效果嘅飲品就最好喇~酸酸甜甜嘅山楂係我嘅童年回憶,相信無咩小朋友係唔會鐘意山楂,飲第一啖果然飲得出桑梅同山楂嘅酸,荔枝紅茶為整體增添多一份果香,仲有淡淡玫瑰花香,加上桃膠就更有層次感~整體酸甜適中,冰爽生津,花與果嘅結合為疲憊嘅腸胃添加動力,果然係酸酸MAYMAY😂花開Fruit貴(菠蘿、桂花、蘋果乾、烏龍)臨打風前悶熱來襲,最好嚟一杯清爽嘅水果茶!咁足料嘅水果茶感覺好似嚟報恩咁🤤果肉同桃膠嘅份量一啲都唔吝嗇,清甜果汁融入幽香嘅茶,好發揮到水果最自然嘅甜度,茶香打底加上水果酸甜交錯,一口吸上嚟係滑溜
酸酸MAYMAY
(山楂、玫瑰、桑梅、荔枝紅茶)
花開Fruit貴
(菠蘿、桂花、蘋果乾、烏龍)
臨打風前悶熱來襲,最好嚟一杯清爽嘅水果茶!咁足料嘅水果茶感覺好似嚟報恩咁🤤果肉同桃膠嘅份量一啲都唔吝嗇,清甜果汁融入幽香嘅茶,好發揮到水果最自然嘅甜度,茶香打底加上水果酸甜交錯,一口吸上嚟係滑溜嘅桃膠即時趕走夏日嘅油膩,桃膠口感似啫喱好好咬,怕珍珠唔健康但又想有啲咬口嘅朋友可以試試用桃膠代替!

🥢唇茶
外賣自取