2021-11-12 535 瀏覽
天氣凍凍地想食下啲熱野😉好耐冇食過日式拉麵🍜就諗起大埔墟其實有一間我係想試但係又未有機會食嘅🙈咁今日就去食啦,因為終於唔使排隊啦😆😆舖頭唔算大,但環境唔錯😊我一個人就坐係麵檔前面,餐廳播住日文歌🎶成個環境其實都幾有日本feel😍😍🌸咁我今次就叫咗兩樣嘢✌🏽當然唔少得主角拉麵啦,鍾意食辣嘅我就揀咗赤辛拉麵🍜而小食就係蒲燒鰻魚串燒🐟赤辛拉麵🍜好有驚喜🎉,冇諗過碗麵有咁多料,平時食拉麵都真係得兩塊叉燒🐽少少肉碎同蔥花咁,但呢個就超足料,除左以上幾樣基本野,仲有木耳絲,櫻花蝦🦐同糖心蛋🐥木耳絲爽口;櫻花蝦脆身;糖心蛋就,蛋香味重,至於湯頭非常濃郁,唔太辣但就好香,鍾意重口味嘅人士呢碗拉麵就啱晒啦!👍🏽👍🏽👍🏽蒲燒鰻魚串燒🐟原本以為係有竹籤吉住既串燒,點知嚟到嘅時候係冇竹籤嘅🤨唔知其他會唔會都係冇竹籤嘅呢🧐不過呢個都唔係重點😂講返條鰻魚先,個面有啲芝麻同紫菜,仲有鰻魚汁,熱辣辣🔥食落有入口即溶嘅感覺😋😋好味如果份量可以多番啲就好啦😝😝整體來講就係合理價錢食到高質素食物😋😋

赤辛拉麵🍜

蒲燒鰻魚串燒🐟