2020-07-16 707 瀏覽
第一郡番茄蟹膏湯檬烤豬肉撈檬越式法包價錢💲: $55/ $55/ $45好味程度😋: 4.2/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 3.6/5回頭率😚: 3.8/5-深水埗呢間越南小店真係好唔顯眼,但成日聽到人讚佢,就即管去試下💛 一入到去真係好小位,仲要冇咩服務員理你🤨同埋係冇lunch set架全日都係個個餐牌🤔-第一樣就食左番茄蟹膏湯檬😆呢款有1/4個冇剝皮蕃茄🍅有啲豆卜索湯,因為個湯真係幾鮮甜,有小小蟹王的味😚 仲有2粒我好中意的豬紅!呢個質地啱啱好,唔會太鬆散,味道都唔腥🥰 最特別的係佢一舊蟹膏餅,我覺得撈埋食可以提升到碗粉的鮮味,但怕腥的朋友仔就未必中意啦🙈佢的檬粉都係比較似米粉,有啲碎🧐-另一款就叫左烤豬肉撈檬。呢到的撈檬係幫你調好汁,唔洗好似平時咁自己落🤩 味道啱啱好,酸酸地有啲魚露咁,夏天食好開胃🥳 佢有好多配菜絲,切好一條條,一齊食好爽脆🤗烤豬肉都好香,有陣香茅的味,邊位小小脆,正!👍🏻 唯一挑剔的係佢有種香料我唔中意,同埋食到尾見到佢係咁出水🤢-最尾仲有一款越式法包!好小食呢啲,但呢個真係好好好脆!🤯一食好多碎跌落來🤪 入面咩都有,有扎肉,芫茜,肝
第一郡
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3.3/5
性價比🥢: 3.6/5
回頭率😚: 3.8/5
最尾仲有一款越式法包!好小食呢啲,但呢個真係好好好脆!🤯一食好多碎跌落來🤪 入面咩都有,有扎肉,芫茜,肝醬,酸蘿蔔,青瓜,葱等等😚一咬啲料多到塞滿口。女仔食一條一定飽☺️仲有個酸甜的醬,令到個包冇咁乾😀 但小心唔食芫茜葱的,記得走‼️‼️因為超大味,我接受佢哋的都覺得太濃,仲要生食唔係個個接受到。但呢間係環境差左啲,啲粉ok既👀